Kilo vermek, sağlıksız bir yeme düzenine ve memnun olmadığı bir bedene sahip kişiler için hayatını değiştirmekte büyük rol oynar. Hızlı kilo vermek için popüler diyetlere başvurulması halinde verilen kilolar aynı hızla alınmaktadır. Bu yüzden kilo verme sürecinde dengeli beslenirken metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırmak uzun süreli çözümleri getirebilir. Peki metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımına katkı sağlayan gıdalar nelerdir? İşte kilo vermeye yardımcı 10 mucizevi besin…

S A Ğ L I K L I

1. YUMURTA

Sabah kahvaltısında tüketildiğinde uzun süre tok tutan yumurta, yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği ile kilo vermek isteyenler için mükemmel bir besindir. Ayrıca içerdiği amino asitler sayesinde kas kütlesini koruyarak yağ yakımını destekler.

2. YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak, roka, marul gibi yeşil yapraklı sebzeler, düşük kalori ve karbonhidrat içeriğine sahiptir, ancak lif açısından zengindir. İçeriğindeki lif, sindirim sürecini yavaşlatarak tokluk hissini uzatır ve bağırsak sağlığını destekler. Bu da onları kilo vermeye yardımcı mükemmel gıdalar yapar.

3. AVOKADO

Sağlıklı yağlar açısından zengin bir meyvedir olan avokado, Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri açısından zengindir. Tokluk hissi yaratan avokado, aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır. Düzenli avokado tüketimi, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekleyebilir.

4. YOĞURT

Probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekleyen yoğurt, kilo vermeye yardımcı olan önemli bir besindir. Protein bakımından zengin olan yoğurt, kas kütlesini korumaya yardımcı olurken bağırsaklardaki yararlı bakterileri de destekler.

5. YULAF

Yulaf, lif açısından son derece zengin bir tahıldır ve uzun süre tokluk sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca yulaf, sindirimi düzenleyen beta-glukan adı verilen çözünür bir lif içerir, bu da kilo kontrolünü kolaylaştırır. Yulafı, süt veya yoğurtla karıştırarak tüketebilir ya da smoothie'lerinize ekleyebilirsiniz.

Y U L A F

6. KURUYEMİŞLER

Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler, sağlıklı yağlar ve proteinler açısından zengin olup, kilo vermeye yardımcı olan ideal atıştırmalıklardır. Küçük miktarları bile tokluk hissi yaratırken, kuruyemişlerin içeriğinde bulunan sağlıklı yağlar, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler.

7. CHİA TOHUMU

Yüksek lif içeriği sayesinde midede jel kıvamına gelerek tokluk hissi sağlar ve kilo verme sürecini destekler. Aynı zamanda protein, Omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından da zengin olan chia tohumu, besin değeri oldukça yüksek bir gıdadır. 

8. BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ

Balık, yüksek kaliteli protein kaynağıdır ve kas kütlesini koruyarak yağ kaybını hızlandırır. Somon, uskumru gibi Omega-3 yağ asitleri açısından zengin yağlı balıkları Haftada en az iki kez balık tüketmek, kilo vermeyi kolaylaştıran sağlıklı bir beslenme alışkanlığıdır.

9. BAKLAGİLLER

Nohut, mercimek, fasulye gibi baklagiller hem bitkisel protein hem de lif açısından oldukça zengin gıdalardır. Bu özellikleriyle baklagiller, uzun süre tokluk sağlar ve kalori alımını azaltır. Aynı zamanda sindirimi düzenleyerek metabolizmayı hızlandırır.

10. YEŞİL ÇAY

Yağ yakımını artırdığı bilinen yeşil çay, özellikle karın bölgesindeki yağların azaltılmasında etkili olabilir. Yeşil çay, içerdiği antioksidanlar ve kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecini destekleyen bir içecektir.

Kaynak: haber merkezi