Yaşam

Bu eşyaları taktığınızda yangın bile çıkabilir. Uzmanlarından önemli üçlü priz uyarısı

Hepimizin evinde bulunan çoklu prizleri çoğu zaman dikkatsizce kullanıyoruz. Fakat üçlü prizleri kullanırken ise özellikle dikkat etmek gerekiyor. Çünkü yanlış kullanımları yangına bile neden olabilir. Uzmanından önemli uyarı...

Abone Ol

Evlerde elektronik aletleri çalıştırma konusunda ciddi manada kolaylık sağlayan üçlü prizlerle ilgili dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Birden fazla elektronik aleti aynı anda çalıştırmaya yardımcı olan prizlerle ilgil hayati önem taşıyan uyarılar yapıldı. 

YANGINA BİLE NEDEN OLABİLİR 

Üçlü prizler özelikle sınırlı güç kullanımı gerektiren eşyalara bu sınırın aşılmasına neden olabileceğinden risk teşkil ediyor. Bu durum da eşyaların bozulmasına, iç aksamlarının zarar görmesine ve hatta yanmasına neden olabiliyor.  Üçlü prizler aynı anda birden fazla ürünün kullanılmasına olanak sağlasa da aşırı elektrik yüklenmelerine yol açabilen teknolojik ürünler olarak biliniyor. Cihazlarda aşırı yüklenme ısınmalara ve yangın riskine neden oluyor. Bunun yanında kısa devre yapma ve priz ile cihazın birlikte zarar görmesi gibi riskler de bulunuyor. 

AŞIRI ISINMAYA NEDEN OLUYOR 

Barındırdığı yüksek risk nedeniyle üçlü prizlerin kullanımı genel olarak risk taşırken özellikle belirli teknolojik aletleri çalıştırma konusunda üçlü priz kullanımı tavsiye edilmiyor. Daha yüksek güç tüketen teknolojik ürünlerde üçlü priz kullanmamak gerekiyor. İşte üçlü prizde çalıştırılmaması gereken teknolojik ürünler:Üçlü prize takıldığında yangın bile çıkarabilir! Bu eşyaları üçlü prize takanlara uzmanlardan uyarı geldi 
 Elektrikli set ocaklar, kettle yani su ısıtıcıları ve fırınlar gibi yüksek güç tüketen mutfak eşyalarının üçlü prizle değil dirket olarak duvar prizine takılarak çalıştırılması gerekiyor. Üçlü priz kullanımı bu eşyaların elektrik gereksinimini karşılayamayarak aşırı ısınmaya neden olabiliyor. 

ÜÇLÜ PRİZLERE BU ÜRÜNLERİ TAKMAYIN 

Bunun yanında saç kurutma makinesi, ütü, ve bu gibi pratik ev aletleri de yüksek güç tükettiğinden üçlü priz ile kullanılmamaları gereken ürünlerden sayılıyor.  Son olarak bilgisayar gibi hassas teknolojik ürünler de üçlü priz ile kullanılmamalı. Elektrik dalgalanmalarına karşı hassas lan bilgisayarlar dalgalanma riskini artıran üçlü prize takılarak çalıştırıldığında hasar görebilir ve bozulabilir.