Meteoroloji "Bugün hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını verdi. Yeni haftada sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bazı illerde sıcaklık 40 dereceyi bulacak. İşte yurtta hava durumu...

BAZI İLLERDE 8 DERECE BİRDEN YÜKSELECEK

MGM tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin bir ilâ üç derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin dört ilâ sekiz derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Sivas, Kayseri, Gümüşhane, Samsun ve Ordu’nun iç kesimleri, Elazığ, Malatya’da termometrelerin 40 dereceyi aşması bekleniyor. İstanbul’da ise en yüksek sıcaklığın 33 derece olacağı tahmin ediliyor.

BU SAATLERE DİKKAT!

MGM, “Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” uyarısında bulundu.

EGE ÇOK NEMLİ

Ege’de alevlerle mücadeleyi güçleştirilen kuvvetli poyrazın bu hafta başında hızını azaltacağı ve yerini karayele bırakacağı tahmin ediliyor. Bölgede nemli ve bunaltıcı bir hava olması bekleniyor.