Hakimler ve Savcılar Kurulu 12 Yıllık Görev süresi sona eren veya emekliye ayrılan 8 üyenin yerine 3 yeni üye seçti. Bu isimlerden biri de Danıştay Genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Burakhan Melikoğlu. Peki, Burakhan Melikoğlu Kimdir, kaç yaşında ve nereli? Danıştay üyesi Burakhan Melikoğlu hangi görevlerde bulundu? İşte yanıtı…

BURAKHAN MELİKOĞLU KİMDİR?

Burakhan Melikoğlu, 5 Mart 1978 tarihinde Tokat Niksar’da dünyaya geldi. Tokat Anadolu Lisesini bitirdikten sonra lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde alan Melikoğlu, 2000 yılında üniversiteden mezun oldu.

 Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Vergi Hataları ve Düzeltme Yolu” başlıklı tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamlayan Burakhan Melikoğlu, 14 Temmuz 2003 tarihinde iş hayatına adım attı.

Trabzon Vergi Mahkemesi Üyeliği görevinde bulunduktan sonra 15 Ağustos 2005 tarihinde Danıştay Tetkik Hâkimliğine atandı.  1 Eylül 2016 – 29 Mayıs 2020 tarihleri arasında Danıştay Kıdemli Tetkik Hâkimliği görevinde bulunan Burakhan Melikoğlu 29 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı.

İngilizce bilen Burakhan Melikoğlu evli ve iki çocukludur.