Lübnan’da gerçekleşen çağrı cihazı patlamalarının ardından gözler hem bölgeye hem de çağrı cihazı kullanımına çevrildi. İşte yeni neslin çok bilmediği bir dönemin en popüler iletişim araçları arasında yer alan çağrı cihazları hakkında bilgiler…

Cagri Cihazi Nedir C

ÇAĞRI CİHAZI NEDİR, NE İÇİN KULLANILIR?

Çağrı cihazı veya pager, alfanümerik veya sesli mesajları alan ve görüntüleyen kablosuz bir telekomünikasyon cihazıdır. Mesajlar, çağrı ağı aracılığıyla kendisine gönderilir. Çağrı cihazına posta göndermek için operatörün telefonunu çevirmek, abonenin numarasını veya adını vermek ve mesajı dikte etmek gerekir.

Çağrı cihazları kısaca karşıdaki kişiye “Beni ara” veya “Acil dönüş yap” tarzında kısa mesajları iletmek için kullanılır.

Cagri Cihazi Nedir B

ÇAĞRI CİHAZLARI TÜRKİYE’DE VAR MI, KİMLER KULLANIYOR?

Çağrı cihazları 90’lı yıllarda Türkiye’de de sık kullanılırken, değişen teknoloji ve cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla artık popülaritesini kaybeden cihazlar arasında yerini aldı. Ancak hala çağrı cihazlarını kullanan bir kesim bulunuyor.

Özellikle sağlık sektöründe büyük rol oynayan doktor ve hemşireler çağrı cihazlarını aktif kullanan kesim olarak biliniyor. İnsan sağlığı ile ilgilenen ve uzun ameliyatlara giren sağlık çalışanları, o esnada kendisine ihtiyaç duyanların mesajlarını çağrı cihazları ile alabiliyor.

ÇAĞRI CİHAZLARI TÜRKİYE’DE RİSK OLUŞTURMUYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili olarak canlı yayında yaptığı açıklamada, "Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.