Spor

Candaş Tolga Işık sordu, Sergen Yalçın yorumladı: Sergen, Beşiktaş'ın ihtiyacı olan oyuncu tarzını açıkladı

EKOL TV'de yayın hayatına başlayan Candaş Tolga Işık'ın moderatörlüğünde ekranlara gelen "10 numara" programında Sergen Yalçın, Alanyaspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş karşılaşmalarını değerlendirdi.

Abone Ol

Ekol TV'de ekranlara gelen ve Candaş Tolga Işık'ın maderatörlüğünü yaptığı "10 numara" programı izleyicilerle ilk kez buluştu. Tecrübeli spor adamı Sergen Yalçın, bugün oynanan süper lig karşılaşmalarını yorumladı. 

ALANYASPOR'DAKİ İKİ OYUNCUYU NEDEN BÜYÜK TAKIMLAR ALMIYOR?

Galatasaray-Alanyaspor ve Gaziantep- Beşiktaş maçını değerlendiren Sergen Yalçın, "Beşiktaş oynadığı oyunla kimseyi kandıramaz. Bugün Gaziantep FK ligin en zayıf takımlarından biridir. Alanyaspor öyle değil, daha sert bir takım. Alanyaspor'da 2 tane oyuncu var, büyük takımlar bu oyuncuları neden almıyor? Orta sahada oynayan Makouta ve sağ kanatta oynanan kenar oyuncusu. İki oyuncuya da bayıldım. Alanyaspor sert oynayan bir takım, ikili mücadelelerden kaçmıyor. Zaafları geriden oyun kurmaya çalışmaları. Fatih Tekke'nin ders çıkarması lazım" ifadelerini kullandı. 

ALANYASPOR 5 TANE GOL YİYEBİLİRDİ

Fatih Tekke'nin defansta pasla çıkmasını eleştiren Sergen Yalçın, "Kendi rakiplerinle oynarken bunları deneyebilirsin, büyük ön alan baskısı yaptığı zaman, senin oyuncu grubun o pas trafiğini yapamaz. O yüzden o pas trafiğini büyük maçlarda kenara bırak. İçeride kendine yakın rakiplerle oynarken o pas trafiğini yapabilirsin. Bugün Alanyaspor en az 15  tane top kaptırdı. 5 tanesi gol olabilirdi" dedi.  

"AVRUPA MAÇLARINDA OYUNSAL ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAMIYORUZ"

Avrupa dönüşü takımların yorgunlukları hakkında da konuşan Sergen Yalçın, "Kiminle oynadın da yoruldun diye takımlarımıza sormamız lazım. Frankfurt ve Rigas takımlarımızdan daha üstün bir takım mı? Fenerbahçe'nin oynadığı Twente, Hollanda'nın orta sıra bir takımı. Biz bu takımlara karşı oyunsal bir üstünlük sağlayamıyoruz. 

"BEŞİKTAŞ'IN İHTİYACI OLAN OYUNCU TARZI GHEZZAL GİBİDİR"

Rafa Silva ve Immobile transferlerini yorumlayan Sergen Yalçın, "Kağıt üzerinde müthiş transferler. Oyunculara kötü oyuncu demiyorum (yanlış anlaşılmasın,) bu oyuncu kadrosuna göre çok iyi oyuncular. Ligin ortalamasına göre iyi oyuncular. Gaziantep FK defansta bekliyor, Beşiktaş'ın kenarları yok" dedi.

Beşiktaş'ın ihtiyacı olan oyuncu sorusuna da cevap veren Sergen Yalçın, "Beşiktaş'ın bir numaralı ihtiyacı Rachid Ghezzal gibi bir oyuncudur. Malasef yok. Beşiktaş'ta kenar oyuncusu yok. Semih Kılıçsoy ne yaptı da bu maçta forma giyemiyor? Büyük ihtimal bir problem var. Gaziantep maçında 5 dakika bile oyuna giyemiyor.