Siyaset

CHP lideri Özel'den Savunma Sanayii Destekleme fonuna tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'in "Yeni vergiler gelmeyecek" sözlerini hatırlatan Özel, Savunma Sanayii destekleme fonu ile ilgili konuştu.

Abone Ol

CHP lideri Özel'in konuşmalarından satırbaşları: 

Amasra maden faciası bir katliam. Bu katliam liyakatsizlik ve ihmalin bir sorumluluğu. Erdoğan, "Biz kader planlarına inanmış insanlarız" dedi. Oysa Sayıştay raporlarında bunun bir kader planı olmadığı çok açık. Patlama öncesindeki tutanaklar, 13 Ekim saat 23.43'te patlamadan 17 dakika kala uyarıları başlıyor. 355 kez alarm verdiği yazıyor.  Liyakatli atamalar yapan iktidarın gelmesi ülkenin kader planında vardır. Er ya da geç bu gerçekleşecektir.

SORUMLULAR HESAP VERECEK

Türkiye taş kömürü suçu neredeyse madencilere attı. Sorumluların hesap vereceğine yemin ettiği evladının hesabı sorulacak dediği ama günü geldiğinde, suçlularla olan göbekten bağlarından ötürü masumları suçlayan bir süreç hiçbirimize yabancı değil. Davanın ilk duruşmasının ardından TTK müdürü apar topar EYT'den emekli edildi. Siz Kozlu'da hapis cezası almış birini Amasra'ya koyarsanız kader planında bu varmış diyemezsiniz. Amasra'yı takip etmeye devam edeceğiz. Hem Kozlu'da hem Amasra'da hem Soma'da biz istediğimiz kadar hayatını kaybedenlerin yanında olalım birileri suçu örtmeye gayret sarfediyor. Sorumlular hesap verecek. Fernas'ın patronu kul hakkı yiyor. 

GEBZE VE ÜMRANİYE'DE HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN:  KATLİAM YASASI DURDURULMALIDIR

Gebze ve Ümraniye'de canları zehirlediler. Biz katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız. Kendi belediyeleri örtülü mesajı alanlar, aynı kafada olanlar canlara kıyıyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. 2019'da bütün partiler toplandık. Bu işin bir boyutu toplama, bir boyutu büyük barınaklar yapma, sahiplendirme, aşılama. Bu cinayet sorumsuz yasama anlayışının eseridir. Derhal bu kanun değişmelidir. Bu konuda gruplara çağrı yapılacak. Anayasa bu yasayı iptal etmelidir. Torununuzun gözüne bakın. Katliam yasası durdurulmalıdır. 

MALİYE BAKANI YENİ VERGİLER YOK DEMİŞTİ

Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yeni vergiler gelmeyeceğini söylemişti. AK Parti grubu TBMM'ye 12 maddelik teklif getirdi. 1 Ekim günü Erdoğan açılış konuşmasında "İsrail'in bir sonraki hedefi biziz" dedi. Buna anlam veremedik. Bu işte bir bit yeniği var dedik. Yönetimdeki beceriksizliğini örtmek için İsrail tehlikesini ortaya atıyor dedik. Eski MİT müsteşarı gizemli laf edecek, Milli Savunma Bakanı, kahraman ordumuzun gücüne rağmen bir şey diyemeyecek Tayyip Bey de bu güvenlik sorununun konforunu yaşayacak. 

SAVUNMA SANAYİİ DESTEKELEME FONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kapalı oturum istedik. Kural belli. kapalı oturumda ne konuşulduğunu 10 yıl söyleyemezsiniz. Kapalı oturumda ne söylemediğinizi ifşa ederiz. Sizin bilmediğiniz bir kelime bir şey anlatmadılar. İsrail, Türkiye'ye saldıracak diyemediler. Ne biliyorsak onu baştan anlattılar. Bahçeli tepki göstermiş. Sayın Bahçeli siz de oradaydınız. İsrail'in Türkiye'ye saldıracağına ikna oldum deyin. Bir MHP'li bunu diyemez. Esas niyet cambaza bak derken bir de milletin cebine el attılar. Savunma Sanayii destekeleme fonu getirdiler.

BU VERGİYİ ALAMAYACAKSIN

Akla gelebilecek her şeyden para. Sadece beyannamelerde 75 milyar lira toplayacaklar. İsrail saldıracak pamuk eller cebe. Yapılmayan alışverişten vergi almayı planlayan Deli Dumrul'a sesleniyorum, o vergiyi alamayacaksın. 

SAĞLIKÇILARA YÖNELİK ŞİDDET

Ankara tabip odasının yaptığı çalışmaya göre şiddete maruz kalan doktor beyaz kod veriyor. 2015'ten 120 bin sözlü ve fiziksel şiddet olmuş. Öncelikle ve öncelikle koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapmak lazım. Sağlık emekçilrinin haklı taleplerinin yanındayız.