MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açılış töreninde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis açılışında DEM Partililerle tokalaşma görüntülerine ilişkin konuşan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı'nın çağrısına adım atmak önemli bir görevdir. MHP bu çağrıya adım atmazsa diğerlerinden bir şeyler beklemek doğru olmaz" dedi.

TBMM'NİN İSRAİL OTURUMU

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları: TBMM'nin almış olduğu karar çok yerindedir. Vahşice saldırıların, soykırım yaşandığı dönemden sonra Türkiye'nin değerli milletvekillerine bakanlık ışığında bir değerlendirmede bulunmak, kanaatimce hayırlı olacaktır.

ADANA'DAKİ PROVOKASYONLARA İLİŞKİN KONUŞTU

Onların bu işlerden vazgeçmeleri gerektiğini, bu şekilde sonuç alamayacaklarını kabullenmeleri gerekir. 

DEM PARTİLİLERLE TOKALAŞMA

Bildiğiniz gibi 1 Ekim günü TBMM açılmıştır. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız, anlamlı, Meclis'in tarihsel vurgusunu ifade ederek, yapmış olduğu değerli konuşmanın son bölümünde TBMM'nin bir dayanışmanın, huzurun akıllı bir çalışmanın öngörülebilecek davetini de sunmuştur. Böyle bir davetten sonra MHP'nin Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı'nın çağrısına adım atmak önemli bir görevdir. MHP bu çağrıya adım atmazsa diğerlerinden bir şeyler beklemek doğru olmaz. Fikirlerini kabul etmediğim, PKK terörünün uzantıları şeklinde ifadelerde bulunanların yanına gitmek suretinde ellerini sıkmam bu çağrıya dayalı bir birleştirici, türkiye partisi olma vasfının işareti olarak görülmelidir. Meclis'in resepsiyonunda bu yaklaşımları görmekten memnun oldum. MHP'yi siyasi kısır tartışmalara hapsetmemek lazım. Halk partisini ve onların televizyonlarını kınıyorum. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi var. MHP sosyal şiddetten yana değildir.