Cansu Canan Özgen’in dolandırılma haberi gündeme oturdu. Ünlü isim ile 450 TL dolandırıldığını kaydetti. Haberin medyada geniş yer bulmasının ardından Cansu Canan Özgen’in özel hayatı ile nasıl dolandırıldığı da merak konusu oldu…

Cansu Canan Ozgen B

CANSU CANAN ÖZGEN KİMDİR?

Cansu Canan Özgen 23 Eylül 1989 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Anne tarafından Erzurumlu baba tarafından Selanik göçmeni bir aileden gelen ünlü isim İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

BJK TV'de başladığı sunuculuk kariyerinde daha sonra Habertürk TV ile devam eden Özgen, burada çalıştığı 2013-2018 yılları arasında haber kuşaklarında sunuculuk yaptı, ayrıca gizem-strateji ve tarihsel konuların ele alındığı "Öteki Gündem" programı ile ekranlara geldi.

2018 yılında Habertürk TV'den ayrılarak A Haber Kanalı'na geçerek bir süre hafta sonu haber kuşaklarını sunan Cansu Canan Özgen 2019 yılının başından itibaren aynı yayın grubuna bağlı A Para kanalına geçerek Cuma geceleri yayınlanan "Gündem Dışı" programıyla ekranlara gelmeye devam etti. 1 Ağustos 2019 tarihinde A Para kanalından ayrılan Özgen, TV8'e geçerek "8'de Bugün" programıyla ekranlara gelmeye başladı. 2021'de ise "Cansu Canan Özgen'le 40" programını sunmaya başladı.

Sunuculuk kariyeri dışında bireysel olarak ve sanat tarihçisi Talha Uğurluel ile birlikte kitaplar yazıp yayınlayan Cansu Canan Özgen ayrıca birçok kitap semineri ile fuarda konuşmacı olarak yer aldı.

Cansu Canan Ozgen C

CANSU CANAN ÖZGEN EVLİ Mİ?

Cansu Canan Özgen 9 Şubat 2020 tarihinde bir süredir beraber olduğu eski basketbol oyuncusu ve Gaziantepspor basketbol takımı yardımcı antrenörü olan Erden Eryüz ile nişanlandı çift 15 Temmuz 2020 tarihinde evlendi.

Cansu Canan Ozgen D

CANSU CANAN ÖZGEN NASIL DOLANDIRILDI?

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; geçtiğimiz yıl aralık ayında Mustafa A. isimli kişi, banka numarasına benzeyen bir hattan Cansu Canan Özgen'i aradı. Ünlü sunucuya hesap güvenliği için işlem yapılması gerektiğini söyledi. Özgen, arayanın banka görevlisi olduğuna ikna oldu. Şüpheli kişi, özel banka bilgilerine eriştiği sunucunun hesabından 450 bin lirayı başka hesaba transfer etti. Durumu fark eden Özgen hemen banka yetkililerini aradı.

Ünlü sunucu, hesaplarına bloke konulmasının ardından savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

Özgen ifadesinde, kişilik haklarına yönelik saldırı düzenlendiğini, maddi ve manevi zarara uğratıldığını belirtti.

Başlatılan soruşturma sonrası şüpheli Mustafa A. yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa A.'ya "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.