Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Tesla’nın sahibi milyarder iş insanı Elon Musk'ı kendisine gönderdiği Cybertruck model aracı “uzaktan devre dışı bırakmakla” suçladı.

"ÖNCE VERİP SONRA ALIYOR"

France 24 haber sitesinin aktardığına göre, Kadirov, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Şimdi, yakın zaman önce, Musk Cybertruck'ı uzaktan devre dışı bıraktı" dedi. Kadirov "Elon Musk'ın yaptığı hoş bir şey değil. Kalbinin derinliklerinden pahalı hediyeler verip sonra onları uzaktan kapatıyor" dedi.

"UKRAYNA İÇİN GÖNDERİLDİ"

ABD merkezli Tesla şirketi, ilk olarak 2019 yılında Cybertruck isimli aracı kamuoyuna duyurmuş, araç 2023 yılında üretime geçmişti. Kadirov'un ağustos ayında paylaştığı videoda söz konusu elektrikli aracı sürdüğü, aracın üzerinde makineli bir tüfek yerleştirdiği görülmüştü. Musk ise Cybertruck'ı Kadirov'a gönderdiği iddiasını reddetmişti. Kadirov, aracın savaşta kullanıldığını ve üstün performans gösterdiğini söyleyerek Ukrayna için gönderildiğini ileri sürmüştü. 

Savaşın yeni aracı Cybertruck mı olacak? Savaşın yeni aracı Cybertruck mı olacak?