2009 yılında İstanbul Bahçeşehir'deki bir villada Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu, tutuklu kaldığı hücrede intihar etmesi nedeniyle ölü bulunmuştu. Ancak 15 yıl sonra Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddia edilmesi üzerine ölen kişinin Garipoğlu olup olmadığı mezarı açılarak tespit edilecek. Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılması Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

L Yn C F Hj H0 Gb P4 E T L R A O Kw

CEM GARİPOĞLU’NUN MEZARI AÇILDI MI?

Bugün, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat üzerine savcılık, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Cem Garipoğlu’nun kabrinin saat 11.00’de açılmasına karar verildi. Bunun üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alınarak Garipoğlu’nun kabrinin açılma işlemleri başlatıldı. Ardından Fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlığa geldi.

Cemm

CEM GARİPOĞLU YAŞIYOR MU?

Karacaahmet Mezarlığı’nda kabri bulunan kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı, mezarlıktan alınacak olan DNA örneklerinin çıkacak olan raporun ardından belli olacak. Bu nedenle henüz Cem Garipoğlu yaşıyor mu? sorusunun yanıtını Adli Tıp Raporu ile kesinleşecek.

Cem2

CEM GARİP OĞLU OTOPSİ RAPORU

Mezarın açılması talebinde bulunan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözemir, fethi kabir işlemi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mezarın açılacağını ve cesedin tamamının alınıp Adli Tıp Kurumu'na götürüleceğine ifade eden Epözdemir, "Burada DNA'lara bakılacak. Biyolojik ve kimyasal işlemler yapılacak" diyerek, cesede çok kapsamlı işlem yapılmasını gerektiğini vurguladı.

Cesedin diş, saç ve sırt kemiklerinden DNA örneği alınacağını belirten Epözdemir, işlemlerin ardından tekrar mezara konulacak. Epözdemir, ailenin kuşkularının giderilmesi gerektiğini ifade ederek, sağlıklı bir sonuç tespit edilememesi durumunda kamu vicdanının rahatsız olacağını söyledi.

Mezar1-1

CEM GARİPOĞLU VE MÜNEVVER KARABULUT NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul Bahçeşehir'de bir villada Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilerek öldürülmüştü.