Gündem

CEM GARİPOĞLU’NUN MEZARI AÇILACAK! Münevver Karabulut cinayeti ne zaman oldu?

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılacağı haberi gündeme oturdu. Münevver Karabulut cinayeti üzerinden geçen yılların ardından bile konuşulmaya devam ediyor. Zira cinayetten suçlu bulunan Cem Garipoğlu’nun hapisteyken intihar ettiği belirtilmiş ancak bu durum özellikle Karabulut’un ailesine inandırıcı gelmemişti…

Abone Ol

Münevver Karabulut cinayeti toplumsal hafızada yer almaya devam ediyor. Cem Garipoğlu, işlediği cinayetten 197 gün sonra teslim olmuş, mahkumiyetinden birkaç yıl sonra cezaevindeyken intihar ederek öldüğü belirtilmişti. Ancak bu durum Karabulut ailesi tarafından inandırıcı bulunmadı ve Cem Garipoğlu’nun yurt dışına kaçırıldığı iddia edildi. Bunun için de Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması yönünde başvurularda bulunuldu. Sonunda ailenin yaptığı başvuru kabul edildi ve mezarın açılması kararı alındı…

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ NE ZAMAN OLDU?

Henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi olan Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde 17 yaşındaki Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü.

Genç kızın başsız gövdesi bir çöp konteynerinde bulunurken cinayet kamuoyunda büyük yer buldu. Genç kızın katil ya da katilleri aranırken zanlı Cem Garipoğlu 197 gün sonra teslim oldu.

Cem Garipoğlu’nun yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde verilen mahkûmiyet kararı ile son buldu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri’de cezasını çektiği 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ip ve poşet kullanarak intihar etti.

CEM GARİPOĞLU'NUN ÖLMEDİĞİ İDDİASI 

İstanbul Bahçeşehir'deki bir villada 2009 yılında Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun tutuklu olduğu cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği sorusuna yanıt aranıyor. 2009 yılında işlenen cinayetin ardından Cem Garipoğlu, 197 gün sonra yakalanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. O tarihten bu yana olaya intihar süsü verilerek yurt dışına kaçırıldığına yönelik iddialar gündemdeydi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yeni gelişmeyi paylaştı. Garipoğlu'nun mezarının açılarak fethi kabir işleminin yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Epözdemir, Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un tablebi üzerine hukuki süreci başlatıklarını ifade etti. Karabulut, daha önce de mezarın açılmasını istemiş ancak bu talebe yargıdan ret cevabı gelmişti.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdiğini duyurdu. 

MÜNEVVER KARABULUT KİMDİR?

Münevver Karabulut, 7 Mart 1991 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Boluludur.

Babası Süreyya Karabulut aşçı,vannesi Nagihan Karabulut ise ev hanımıydı. Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan Münevver Karabulut, aynı zamanda üniversite hazırlık dershanesine de gidiyordu. Dershane döneminde Cem Garipoğlu ile tanışmış ve arkadaşlıkları başlamıştır.