Cemal Enginyurt, son günlerde ortaya atılan bir dedikodu nedeniyle konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği söylentisi kısa sürede sosyal medyada yer alırken, bu söylentiyi yayan kişilerden birinin de Cemal Enginyurt olduğu belirtilmişti. Söylentiler ortalıkta dolaşırken, “Cemal Enginyurt kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?”  “Biyografisi ve siyasi kariyeri” araştırmaları da hız kazandı…

Cemal Enginyurt B

CEMAL ENGİNYURT KİMDİR?

Cemal Enginyurt, 9 Nisan 1965 tarihinde Ordu'nun Dedeli Köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu'da tamamlayan Enginyurt, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladı. Henüz Lise öğreniminin başındayken, 12 Eylül 1980 darbesi döneminde 3 yıl hapis yattı.

1986 yılında Ordu Bizim Ocak temsilciliğini kuran Cemal Enginyurt, 12 Eylül sonrasında ilk Ülkü Ocakları faaliyetini başlattı. 1991 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) İl sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliği,1993 yılında MHP MYK üyesi, 1994 yılında MHP Ordu il başkanı seçildi. Aynı yıl MHP'den Ordu Belediye başkan adayı,1995 seçimlerinde MHP Ordu 1.sıra milletvekili adayı oldu.

Cemal Enginyurt 1997 yılında MHP Ordu İl başkanlığına tekrar seçildi, 1999 yılında MHP 1.sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçimden Ordu milletvekili olarak, MHP'nin Ordu ilinde seçilen ilk milletvekili oldu.

2012 yılında MHP Ordu İl Başkanlığı görevine tekrar seçildi. Bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü. 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Fakat seçilemedi. Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP'den Ordu 1.sıra milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

2020 yılında MHP'den ihraç edilerek Demokrat Partiye geçti.

14 Mayıs 2023 seçim sonucuna göre DP'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.