DP Milletvekili Cemal Enginyurt, cuma günü yaptığı paylaşımla büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini iddia eden Cemal Enginyurt, borsada yaşanan düşüşün nedeninin bu olduğunu söyledi. Sözlerinin devamında "Pazartesi ülke yangın yeri" diyen Cemal Enginyurt'un açıklamaları bir anda büyük bir karmaşaya neden oldu.

BAKAN ŞİMŞEK İDDİALARI YALANLADI

İddialar ülkenin gündemine otururken Bakan Şimşek'ten konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Şimşek yaptığı açıklamada iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ancak konuya ilişkin tartışmalar ve soru işaretleri son bulmadı. 

CEMAL ENGİNYURT'A TEPKİLER

"Bakan Şimşek istifa etti, ülke pazartesi yangın yeri" iddialarının sahibi Cemal Enginyurt'un neden böyle bir açıklama yaptığı merak uyandırdı. Birçok ünlü yazar, bugünkü köşesinde konuyu kaleme aldı ve Enginyurt'u spekülasyon yapmakla suçladı.

"KALLEŞÇE SPEKÜLASYONA BAŞVURANLARIN..."

Enginyurt'a sert tepki gösterenlerin başında Gazeteci Ahmet Hakan geldi. Yapılan paylaşımın maksadının araştırılması gerektiğini belirten Ahmet Hakan, köşesinde, "Mehmet Şimşek’in uyguladığı ekonomi politikalarına mertçe itiraz etmek yerine kalleşçe spekülasyonlara başvuranların... Tabii ki maksatları araştırılır. Tabii ki bu işten herhangi bir çıkarları olup olmadığı araştırılır. Savcılık da bal gibi devreye girer SPK da. Bunları yapmak, öküzün altında buzağı aramaktan ziyade ineğin altında buzağı aramak gibidir" ifadelerine yer verdi.

"ŞİMŞEK NEDEN İSTİFA ETSİN?"

Gazeteci Fehmi Koru da konuyu köşesine taşıyan bir başka isim oldu. İddiaları anlamakta zorlandığını vurgulayan Fehmi Koru, "Bakanlara istifa yolu kapalı; Mehmet Şimşek neden istifa etsin?" başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

"BU SEBEPLE DOĞRU OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Koru yazısında, "Artık hükümetten istifa yoluyla ayrılış söz konusu değil. Bakan ayrılamaz mı, elbette ayrılabilir. Ancak öncesi ve sonrasında asla “İstifa etti” benzeri bir cümle kullanılamaz. Yeni sistemde bakanın ya kendisi “Görevimden affımı istedim” açıklamasını yapar ya da ardından görevden affını istediğine dair bir açıklama yapılır. İşte öncelikle bu sebeple, istifa ettiği yolundaki söylentileri işittiğimde, bunun doğru olamayacağını düşündüm" ifadelerini kullandı.

PAZARTESİ BORSAYA NE OLACAK?

Cemal Enginyurt'un iddiası, Bakan Şimşek'in açıklaması ve devamında gelen tartışmalar gözleri pazartesiye çevirdi. Cuma günü yaşanan düşüşün nedeni Bakan Şimşek kaynaklı olmadığı ortaya çıksa da Cemal Enginyurt'un pazartesiyi işaret etmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Birçok yatırımcı pazartesi borsada bir düşüş olup olmayacağını merak ederken, gelişmelerin piyasalara nasıl yansıyacağı da yakından takip ediliyor.