CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde teğmenlerin kılıçyemin tartışmalarına katıldı. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına, sosyal medya hesabı X'ten yanıt verdi. "Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez" diyen Özgür Özel'in mesajı şöyle:

"TEĞMENLERİN SİYASİ HESAPLARA ALET EDİLMESİNİ KINIYORUM"

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. 

"BUNU MİLLETİMİZ UNUTMAZ VE AFFETMEZ"

Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!!!"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen '21. İmam Hatipliler Kurultayı'ndaki konuşmasında teğmenlerin kılıçlı yemin olayına ilişkin şunları söyledi: "Bu ordu milletin ordusudur. Bu ordu milletin her bir ferdinden teşekkül eden bir ordudur. Bu ordu milletindir ve milletin göz bebeğidir. Millet olarak kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz. 

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ?"

Şunun da çok net bilinmesini isterim; Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? 

"KENDİNİ BİLMEZ BUNLAR, TEMİZLENECEK"

Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar hepsi yapılıyor ve oradaki bir kaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz."