Siyaset

CHP Lideri Özel'den İsrail'e sert tepki: Netanyahu'nun alnını karışlarız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye'nin güvenlik meselesiyle ilgili bilgi istiyoruz. İsrail meselesinde varsa tehdit bilmek istiyoruz. İsrail'in gücü Türkiye'ye yetmez, o Netanyahu'nun hep birlikte alnını karışlarız; ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz" dedi.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli ziyaret ve Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği anahtar teslim törenine katılmak için Antalya'ya geldi. İlk olarak partisinin il binasına ziyarette bulunan Özel, ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada anı defterini imzalayan Özel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'BU ÜLKENİN BÜTÜN SEÇİLMİŞ PARTİLERİ DEĞERLİDİR'

Özgür Özel, İsrail'e sert tepki göstererek Netanyahu'yu hedef aldı "Bize geçmişte HDP'li milletvekilleriyle el sıkıştık diye 'Terör örgütü ile el ele, kol kola' diyenler oldu. Devlet Bahçeli, 'Kapatılsın, milletvekilleri içeri atılsın, Hazine yardımı verilmesin, terör yuvası' dediği partiye gitti, el sıkıştı. Bize bu yüzden etmedikleri hakaret kalmadı. Devlet Bey kadar hararetli el sıkışıp, büyük bir memnuniyetle kucaklaşmayı geçmişte yapmadım. Bu ülkenin bütün seçilmiş partileri değerlidir, herkes birbiriyle el sıkışmalıdır ama işime geldiği zaman normalleşeyim, işime geldiği zaman düşman hukuku uygulayayım; öyle şey yok. Türkiye'nin güvenlik sorununu bahane edip, 'Az daha katlanın' demeyeceksiniz. Türkiye'nin güvenlik meselesiyle ilgili bilgi istiyoruz. İsrail meselesinde varsa tehdit bilmek istiyoruz. İsrail'in gücü Türkiye’ye yetmez, o Netanyahu'nun hep birlikte alnını karışlarız; ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz" ifadelerini kulllandı.