Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, verdiği bir sokak röportajının ardından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu ile 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çok sert tepki gelmişti. 

"MİLLETE ÖZÜR BORCU OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepkisini "Değiştik dediler, normalleştik dediler, eski alışkanlıklarımızı terk ettik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden şahsı 30 Ağustos'ta İzmir'de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur. Milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. CHP lideri sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" ifadeleriyle dile getirmişti. 

ÖZGÜR ÖZEL: DİLRUBA ADINA ÖZÜR DİLERİM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dilruba üzerinden kendisine yönelik yaptığı eleştirilere karşılık vererek, "Ben Dilruba adına, Dilruba'nın söylemiş olduğu sözlerden alınmış üzülmüş kendini kötü hissetmiş kim varsa Dilruba adına herkesten özür diliyorum. Şimdi sıra Sayın Erdoğan'da. Dilruba'nın bunları söylemesi yasak. Ama AK Parti'ye müzayir kalemlerin, AK Parti'ye yakın isimlerin, hatta yöneticilerin ağzına geleni söylemesi, Atatürk'e hakaret etmesi imtiyaz olabilir mi? Ben de kendisine diyorum ki; Özellikle CHP'li seçmenleri hedef alarak terörist dediği ifadeler, çok sayıda seçmeni üzdü. Şimdi Sayın Erdoğan da onlardan özür dilesin. Türkiye yeni bir aşamaya geçsin. Millet bunu istiyor. Ben üstüme düşeni yaptım. Bakalım Sayın Erdoğan bunu yapabilecek mi? Yaparsa teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.