Gündem

CHP Milletvekili Öztunç: Kahramanmaraş'ta evlerde ve köylerde su yok

CHP Milletvekili Öztunç, 6 Şubat 2023'teki depremin ardından Kahramanmaraş'ta sorunların bitmediğini ifade etti. CHP'li vekil, "Bitmesi için çaba da harcanmıyor. Kahramanmaraş'ta su yok. Evlerde su yok, köylerde su yok" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 595 gün geçtiğini anımsatarak, yapılan yargılamalarda yıkılan binaları yapan müteahhitlerin serbest kaldığını anlattı.

"BİRİLERİ PAÇAYI KURTARDI"

Yıkılan binalarda imzası olan mühendisler, imar müdürleri ve belediye başkanları hakkında soruşturma dahi açılmadığını söyleyen Öztunç, "Maalesef olan ölene oldu, ölen öldüğüyle kaldı. Birileri yine paçayı kurtardı" ifadelerini kullandı.

"EVDELERDE VE KÖYLERDE SU YOK"

Kahramanmaraş'ta depremin ardından sorunların bitmediğini vurgulayan Öztunç, "Bitmesi için çaba da harcanmıyor. Kahramanmaraş'ta su yok. Evlerde su yok, köylerde su yok. Günde 1-2 saat akan su için de öyle faturalar geliyor ki millet artık 'illallah' demiş durumda" diye konuştu.