Gündem

CHP'de 1 Ekim krizi sürüyor! Değişimci vekillerden Özgür Özel'e tepki: Mesajla mı öğrenecektik!

Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına tepkiler sürüyor. Özgür Özel'i destekleyen bazı değişimci vekillerin de 'ayakta karşılama' kararının oldu bittiye getirilmesinden dolayı tepkili olduğu öğrenildi. Vekillerin "Böyle önemli bir kararı, yarım saat kala mesajla mı öğrenecektik" diye isyan ettiği konuşuluyor.

Abone Ol

ERAY GÖRGÜLÜ - ÖZEL HABER

CHP’de 50’nin üzerinde vekilin protesto ettiği, Erdoğan’ı ayakta karşılama kararının yankıları sürüyor. Özgür Özel’i destekleyen değişimci bazı vekillerin de kararın oldu bittiye getirilmesinden dolayı tepkili olduğu öğrenildi. O vekiller, şimdi tek tek Grup Başkanvekilleri ile Genel Merkez yöneticilerinin kapısını çalıyor. Vekiller, “Böyle önemli bir kararı, yarım saat kala mesajla mı öğrenecektik, Meclis grubunda önceden neden tartışılmadı?” sorularını yöneltiyor. 

YARIM SAAT KALA MESAJLA ÖĞRENMİŞLERDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yeni yasama yılı açılışı için düzenlenen özel oturum öncesinde milletvekillerinden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamalarını istemiş, bu karar da Genel Kurul oturumundan yaklaşık yarım saat önce CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in gönderdiği mesajla vekillere bildirilmişti. Emir’in, vekillere gönderdiği mesajda, “Kürsüye gelirken ayağa kalkılacak ancak alkışlanmayacak. Cumhurbaşkanı uğurlanırken Genel başkanımız ve Grup Başkanvekillerimizin tavrına uygun hareket edilecektir” ifadeleri dikkat çekmişti. 

66 MİLLETVEKİLİ KARARI PROTESTO ETTİ

Bu karar CHP grubunda büyük yankı uyandırırken, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın milletvekillerinin neredeyse tamamı kararı protesto etmiş, Genel Kurul oturumuna katılmamıştı. Toplam 56 milletvekili, Genel Kurul’a katılmazken, oturuma katılan 9 milletvekili de Erdoğan’ın kürsüye gelişi sırasında ayağa kalkmamıştı. 

KARARIN TARTIŞILMADAN ALINMIŞ OLMASINA TEPKİLİLER

Kulislerde, protesto organizasyonunun eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldığı iddia edildi. Ancak, kararı protesto eden vekiller arasında Özgür Özel’i kurultayda destekleyen değişimci vekiller de vardı. O vekiller, şimdi tek tek grup başkanvekilleri, Gökhan Günaydın, Murat Emir ve Ali Mahir Başarır’ın kapısını çalmaya başladı. Protesto gerekçeleri ise yapılan görüşmelerde ortaya çıktı. O vekiller, kararın meclis grubunda ya da Parti Meclisi’nde tartışılmadan alınmasına tepki gösterdi. 

YARIM SAAT KALA MESAJLA MI ÖĞRENECEKTİK?

Tepkili vekiller arasında, ayağa kalkma kararını destekleyen ancak, kararın oldu bittiye getirilmesinden dolayı kızgın olanlar da vardı. O vekillerin, genel merkez yöneticilerine “Böyle önemli bir kararı, yarım saat kala mesajla mı öğrenecektik, Meclis grubunda önceden neden tartışılmadı” gibi sorular yönelttiği öğrenildi. Vekiller tepkilerinde, “önce biz ikna olalım ki, partililerimizi öyle ikna edelim” gibi ifadeler de kullandı.