CHP parti programının görüşüldüğü 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, kendisine konuşma yapacağının yalnızca bir saat önce söylendiğini belirtmesi kriz çıkardı. Yavaş'ın sitemi üzerine açıklamada bulunan İmamoğlu ise "bizim aramızda bir sorun olmaz, ama olan biten budur" açıklamasında bulundu.

MANSUR YAVAŞ'A KUMPAS KURULDU İDDİASI

Gazeteci Abdulkadir Selvi, kurultayda yaşanan konuşma krizinde Mansur Yavaş'a kumpas kurulduğunu iddia etti. İmamoğlu'nun 1 saati aşkın bir süre konuşma yaptığına dikkat çeken Selvi, İBB Başkanının programa yaklaşık 3 gün önceden hazırlandığını yazdı. 

"İKİSİ ARASINDAKİ FARKI KIYASLAYIN"

Partililere Yavaş'ı kötü gösterip, İmamoğlu'nu ise iyi göstermenin amaçlandığına dikkat çeken Abdulkadir Selvi, yazısının devamında şunları kaydetti:

"CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye bir plan hazırlanmış. İmamoğlu dillere destan bir konuşma yapacak, Mansur Yavaş ise çok yetersiz kalacak. Böylece CHP’lilere ikisi arasındaki farkı kıyaslayın; Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olursa kazanırız, Mansur Yavaş bu işi kıvıramaz diye mesaj verilmiş olacak."

ON PUANLIK SORU, FİTNECİ KİM?

Mansur Yavaş'a kurulan kumpasa dikkat çeken Abdulkadir Selvi, konuşma krizine ilişkin CHP'ye şu soruyu yöneltti:

"Mansur Yavaş fitne ateşi dedi ama işin özü Mansur Yavaş’a bir kumpas kurulmuş. Şimdi geliyor on puanlık uzmanlık sorusu, fitneci kim?"