Ekonomi

Çin devi Chery'den çevre dostu hareket: 72 modelin karbon ayak izi değerlendirmesi tamamlandı

Chery, 72 farklı modelin karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı. Süper Hibrit Platformu ve E0X Elektrikli Araç Platformu ile düşük karbonlu çözümler sunan marka, sürdürülebilirlikte önemli bir adım attı.

Abone Ol

Chery, 2023 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu'na göre geçtiğimiz yıl 72 araç modelinin karbon ayak izi değerlendirmesini tamamlayarak, çevre dostu dönüşümde büyük bir adım attı. Şirket, sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında geliştirdiği teknolojiler ve platformlarla düşük emisyonlu araçların üretimine odaklanıyor.

ÇİFTE KARBON TAAHHÜDÜ

Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden Chery, çevre dostu dönüşüm için önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2023 yılında tamamladığı 72 araç modelinin karbon ayak izi değerlendirmesi ile şirket, Paris Anlaşması ve Çin’in “çifte karbon” hedeflerine katkıda bulunma konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. ESG raporunda da vurgulanan bu başarı, Chery’nin çevre koruma stratejilerinin ne kadar detaylı olduğunu gözler önüne seriyor.

HİBRİT, ELEKTRİK VE HİDROJEN TEKNOLOJİSİ

Chery, Nisan 2023’te Süper Hibrit Platformu ve E0X Yüksek Performanslı Elektrikli Araç Platformu gibi inovatif çözümlerle yeni enerji alanındaki stratejisini tanıttı. Bu adımlar, Chery’nin hibrit, elektrik ve hidrojen teknolojileriyle düşük karbonlu çözümler üretme yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor. Şirket, araçlarda kullanılan malzemeleri optimize ederek enerji tüketimini azaltırken, daha hafif ve çevre dostu araç yapıları geliştiriyor.

ARIZZO VE TIGGO'DA MÜTHİŞ BAŞARI

Chery’nin sürdürülebilir kalkınma stratejileri doğrultusunda üretilen Arrizo 8 ve Tiggo 9 modelleri, düşük rüzgâr direnci ve hafif malzeme teknolojileri sayesinde karbon salınımında önemli azalmalar sağlıyor. Özellikle Arrizo 8’in hafif yapısı, 400 kilogramlık karbon salınımı azalmasına eşdeğer bir başarı elde etti.