İsrail yaklaşık bir senedir on binlerce Filistinliyi katletmesinin ardından bu sefer de Lübnan'daki masum vatandaşları hedef alıyor. 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılar sonucundan Gazze'de yaklaşık 17 bin çocuk hayatını kaybederken, Lübnan Sağlık Bakanlığı da korkunç bilançoyu açıklandı. İsrail saldırılarında 127 çocuk hayatını kaybetti. 

İSRAİL GAZZE'YE BOMBA YAĞDIRIYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 363 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "8 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 99 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 169 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne uyguladığı soykırımda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 788'e, yaralı sayısının da 96 bin 794'e çıktığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Israil22-2

BİNLERCE ÇOCUK ÖLDÜ

Ayrıca, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 689 Filistinli öldü, 96 bin 625 kişi yaralandı.

LÜBNAN'DA DA ÇOCUKLAR ÖLÜYOR

İsrail, Gazze'deki masumları öldürmeye devam ederken bir yandan da rotasını Lübnan'a çevirdi. Saldırılarını durdurmayan İsrail, Beyrut'un farklı noktalarına saldırı düzenlemeye devam ediyor. Düzenlenen saldırılar sonucunda açıklamalarda bulunan Lübnan Sağlık Bakanlığı, korkunç rakamı duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında 127'si çocuk olmak üzere bin 974 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ekean S P O T (1)-1