Türkiye'nin en çok konuştuğu gündem maddeleri Güncel Meseleler programında Cübbeli Ahmet Hoca'nın sıra dışı yorumları ile ele alındı. Çağlar Cilara sordu, Cübbeli Ahmet Hoca yanıtladı. Programda öne çıkan Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamaları ise şu şekilde:

HARP OKULUNDA TEĞMENLERİN YEMİNİ

Sayın AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarında haklı. Teğmenlere hakaret edilmemeli. Muhalefetin açıklamalarında ise çelişki görüyorum. Milli ve Atatürk ile ilgili konulardaki açıklamalarını istismar algısı çıkarıyorum. Muhalefette böyle bir istismar görüyorum. AK Parti'nin açıklamaları ise makuldü. Fırtına koparılmaya çalışıldı ama müsaade edilmedi. Teğmenlerin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.

"TEĞMENLER BASKI ALTINDA"

TSK'da ders vermiş bir akademisyenle görüştüm. Teğmenler şu baskının altında eziliyorlarmış. Ne baskısı? "FETÖ gitti METÖ geldi. Askeriyede tarikat ve cemaatlar devam ediyor. FETÖ tasfiye edilse de başka tarikat ve cemaatlar devam ediyor." Bunları açıkça da basında söylüyorlar. Eski askerlerin özellikle muhalif kanallarda yorum yaptıklarını görüyoruz.

Onların hepsi bizim çocuklarımız. "Biz tarikatçı ve cemaatçi değiliz" demek için bunu yaptılar. Hükümete haşa darbe iması hiç düşünmüyorum. Çocukların baskı altında hissetmeleri gayet normal. Çünkü muhalif kanallar sürekli bunu pompalıyor.

DİLRUBA NEDEN TARTIŞMA KONUSU OLDU?

Açıklamaları hakaret içeriyor. AK Parti'ye oy verenlerin aklına hakaret ediyor. Aldığı ceza sonucunda hapis yatmayacak olmasına da sevindim. CHP'nin Dilruba'yı ağırlaması son derece yanlış. Özgür Bey'in yanında protokolde oturtması yanlış. Reyleri artıracağım diye topluma hakaret eden birini yanında oturtuyor.

Protokole girmek isteyen milletin beynine sövsün o zaman. Özgür Bey, protokole alarak topluma kötü örnek olmuştur. Bu insanları kırar.

"AK PARTİ'DE DEĞİŞİM OLMALI"

AK Parti'de değişim olacak, olmalı da. Özgür Özel'in "2028'de seçimi kazanırız" demesi normaldir. Siyasetçi "Belki" demez, kesin konuşur. Üslup böyledir. AK Parti'nin belediye seçimlerinde oy kaybettiğini gördük. Ama bu kayıp devam mı edecek? Bu biliniyor mu? CHP'de kargaşa var. CHP'nin içi 6'lı masadan beter oldu.

Ama ekonomi toparlanır ve seçim vaktinde yapılırsa CHP'nin içindeki kargaşa ortamı da güvensizlik verirse Cumhur İttifakı kazanır. Ekonomi düzelirse AK Parti seçimi yine kazanır. Ekonomide bir düzelme bir durma (pahalılıkların) gerçekleşirse, artarak devam ederse, toplumda milletin kesesi düzelmeye başlarsa milletin CHP'ye oy vereceğini sanmıyorum.

Bence Tayyip Bey yeniden aday olacak. Bunun için de süresi bittiğinden dolayı erken seçime gitmesi lazım. Dolayısıyla bu da 2027'de oluyormuş. Eğer aday olmazsa da süresini sonuna kadar kullanmalı.

"MANSUR YAVAŞ, İMAMOĞLU'NU İŞARET ETTİ"

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'ın buluşmasında Mansur Yavaş, seçim için adaylık tartışmasının erken olduğunu söylemiş. Bu tartışmayı da çıkaranın İstanbul olduğunu ifade etmiş. Bu açıklamasına katılıyorum.  Zaten muhalefetin adayları ile ilgili anketlerde Mansur Yavaş kat kat önde. Ayrıca Mansur Bey, DEM ve HÜDA Par'a karşı tavırlı olunması gerektiğini ifade etmiş. Buna da imza atıyorum.

"MANSUR YAVAŞ KESİNLİKLE ADAY OLACAK"

Mansur Bey, CHP aday yapsa da aday olacak, yapmasa da olacak. "100 bin imza yerine 5 milyon imza ile aday olurum" düşüncesi var.

"MESUT ÖZİL ÇOK İYİ İŞ YAPMIŞ"

Ondan Allah razı olsun. Çok iyi bir iş yapmış. Cennetle müjdelerden biridir.