TBMM'de olaylı geçen Can Atalay oturumu toplumda nasıl yankılandı? Milletvekillerinin sergilediği görüntü ahlaka uygun mu? CHP'de neler oluyor? İmamoğlu'nun asıl rakipleri kimler? Ekol TV izleyenlerinin soruları nedir? Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Ekol TV'de Güncel Meseleler programında Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"TBMM'DEKİ YUMRUKLU KAVGA AHLAKA AYKIRI"

Bu olay ahlaka aykırıdır. İnsanlar kendi seçtiği vekiller hakkında "Bunlar nasıl yasa yapacak?" der. Vekiller böyle yaparsa sokaktaki adam da bunun doğru olduğunu düşünür. Kavgada tahrik de var. Kabahat tek taraflı aranmamalı. Tahrik edici unsurlar da göz önüne alınmalı.

El hareketleri tasvip edilemez. Alpay Bey ile hukukumuz vardır. İslam'a göre bu olayın karşılığı caiz değildir. Babam da olsa, oğlum da olsa aynı şeyi konuşurum. Milletvekili olunca kendisini tebrik etmiştim. Bu olaydan sonra onunla konuşmadım. Arayıp "Eline sağlık" diyecek halimiz yok. Kendisine zarar gelseydi "Geçmiş olsun" demek için arardım. İslam'da söze sözle karşılık verilir.

Can Atalay olayı ile ilgili 1 senedir psikolojimizi bozdunuz. Aday yapmayacaksın. Terörden ceza almış birisi aday olmamalı. Maddeler açık değil mi? Van Belediye Başkanınınki de bence sorunluydu. Kanun neyse o uygulanmalı. Ama şimdi bununla bizi neden meşgul ediyorlar? Aday belirleme konuları şaibeli olmamalı. Aday mı yok memlekette?

"AYM GEREKİYORSA KAPATILSIN"

AYM tartışmaları da var. AYM gerekiyorsa kapatılsın. Kuran irade kapatmayı da bilir. 60 sene bu memlekette böyle bir kurum yoktu. Demek ki bu kurum yokkken de yönetilebiliyormuş. Bunlar üst kurumlar. Burayı ele alan devleti batırır. 

İMAMOĞLU ÖZELEŞTİRİDE HAKLI MI?

İmamoğlu kelimeleri iyi kullanan birisi. Bunca ekonomik sıkıntıya rağmen hala halkın CHP'yi bir umut olarak görmemesi yönündeki eleştirisinde iki neden vardır. İlki, İmamoğlu yeni parti kurmak istiyor olabilir. Tabanı da var medya sayesinde. Ama masraflı iş. Çok gerçekçi görmüyorum. İkinci olarak da, Özgür Özel'in konumumun değiştirilmesi ile ilgili olabilir.

"İMAMOĞLU'NUN ÖNÜNDE 3 ENGEL VAR"

Benim anladığım FETÖ, Özgür Özel'i istemiyor. Kılıçdaroğlu onca sene kaldıysa dış güçler ve FETÖ istiyor demektir. Değişimden bahsediyorsa, nasıl değişim olacak? Başkan değişmesini işaret ediyor. Ya başkan değişecek ya da "Başkanlıkta kal, cumhurbaşkanı adaylığına çıkma, heveslenirsen başarısız olursun, ben bir şeyler yaparım" diyor. 

İmamoğlu'nun asıl rakibi Mansur Yavaş'tır. İmamoğlu sürekli medya ve polemikler içerisinde. Mansur Bey daha az yıpranıyor. Benim oy vereceğim biri değil ama İmamoğlu yerine Mansur Bey'i tercih ederim.

"KILIÇDAROĞLU İHANETE UĞRADIĞINI VURGULUYOR"

Hacı Bektaş Veli anma törenlerinde, Kılıçdaroğlu ihanete uğradığını vurguluyor. İmamoğlu'nu çıkartan kişi o iken sonra arkasından kuyu kazıldı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na karşı kazandı. İmamoğlu, CHP'nin tabanını kullanmak istiyor. Özgür Özel'in değişmesini ya da zayıflatılmasını istiyor. "İmamoğlu, Yavaş'ı da ekarte ederek kendini aday yaptırır" diyorlar. Ama kader ne der bilemeyiz. Milli unsurlar Özgür Özel'i destekliyor. Devlet Bey de, "İmamoğlu yerine Özgür Özel" dedi. İmamoğlu'nun karşısında, İmamoğlu, Yavaş ve Özel engel durumda.

DÖVME YAPTIRMAK GÜNAH MI?

Kalıcı dövme yaptırmak günahtır. Allah'ın yarattığı şekli değiştirmek yanlıştır. İblis'in zaten istediği budur. Büyük konuşmayayım ama dövmeli bir erkek kızımı istese ben vermem. Cinsiyet değiştirme ameliyatları da buna dahildir. Emperyalizmin yaklaşımlarıdır. Yahudi'nin de fikir babası İblis, Vatikan'ın vs de öyle. Kim zulüm yapıyorsa, haksızlık yapıyorsa İblis'in yaptırdıklarıdır. Botoks, dudak veya burun yaptırma, saç ektirme de buna dahil. Ama bitkisel olarak saç için sarımsak vs kullanıyorlar ona bir şey demiyorum. İslam'da kılların alınması gereken yerler epilasyonla alınıyorsa onda bir sakınca yoktur. Hadise göre, dövme yapan da yaptırana da Allah lanet eder. 

ZEKAT BAŞKASI ADINA VERİLİR Mİ?

Zekat başkası adına verilmez. Başkası adına namaz kılmak gibi olur. Babasının zekatında eksik varsa, gizlice çocuğu ödeyerek babası yerine zekat vermiş olmaz. Ama babasına yapacağı mantıklı iş, "Babacığım zekatında eksiklikler görüyorum. Ahirette azap çekmeni istemiyorum. Bu parayı sana hediye ediyorum. Bununla zekat ver" diyebilir. Babası da "Aldım, kabul ettim, o zaman sen benim adıma zekatımı ver" derse, o zaman olur.