Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Arnavutluk ile 3 anlaşma imzaladık İlişkilerimizin daha da geliştirilmesi konusunda kararlıyız. Ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Arnavutluk'a askeri eğitim anlamında gerekli desteği vereceğiz. 

GAZZE'DEKİ SOYKIRIM İNSANLIĞIN UTANCIDIR

FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz. Küresel ve bölgesel meseleler hakkında da konuştuk. Arnavutluk'un barışa yönelik çabalarını takdir ediyoruz. İsrail mezalimi görüşmemizin öncelikli maddelerinde yer aldı. Netanyahu hükümetinin küresel tehdidi hakkında görüşlerimizi paylaştık. Gazze'deki soykırım insanlığın utancıdır. Uluslararası toplam olarak gayret göstermeliyiz. İsrail'e baskı yapılmalı.

TURİZME YÖNELİK ADIMLAR

Turizme yönelik atacağımız adımlarla aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Rama'nın açıklamalarından satırbaşları:

Bugünkü ziyaretinizden ötürü teşekkür ederim. Bugün büyük bir memnuniyet duyuyorum. Mutabakatların somut adımlarını atmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. İki ülke arasında ticari anlamda potansiyelimizi ifade edemediğimizi söylemek istiyorum. Bu yılın ilk 8 ayında yüzde 85 oranında bir artış gösterdiğini dile getirmek istiyorum. Turistik acentaların çalışmalarını yakından takip etmekle birlikte bu turistlerin sayısının artacağına inanıyoruz. 

TÜRKİYE ARNAVUTLUK İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

Askeri savunma noktasında büyük bir işbirliğine varmış durumdayız. Türkiye'nin çok yüksek seviyede bir üretime sahip olduğunu biliyoruz. 

TERÖR TOLERE EDİLEMEZ

Teröre karşı ornak noktadayız. Terör tolere edilemez.