Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan yatırımcıları destekleyeceklerini belirterek "Enflasyonun kontrol altına alındığı döneme girmiş bulunmaktayız" dedi. Muhalefetin erken seçimle ilgili açıklamaları hakkında da konuşan Erdoğan, "Bu söylemler havanda su dövmektir" ifadelerinde bulundu. 

TÜRKİYE YÜZYILINI YATIRIM YÜZYILI YAPMAYA KARARLIYIZ

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
Ülkemizin küresel tedarik zincirlerindeki konumu her geçen yıl daha da yükseliyor. Ortak akılla sorunlarıma çözüm bulacak, yeni reform paketlerini devreye alacağız. Türkiye yüzyılını yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız. Sizlerin de bildiği üzere COVID-19 sonrası jeopolitik gerilimler uluslararası ticareti ve yatırımları yeniden şekillendiriyor. Türkiye üretim kabiliyeti, güçlü altyapısı, insan kaynağı ile dönüşüm sürecindeki ülkelerin başında geliyor. Bu yılbaşında Süveyş Kanalı'nda yaşanna kriz dünya ticaretinin ne kadar kırılgan olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye güvenilir bir partner olduğunu ispatlamıştır.  

21 YILDA 5.4'LÜK BÜYÜME

Bugün 256 milyar dolara ulaşan ihracatımızla payımızı yüzde 1'in üzerine çıkardık. Burada sadece hacim artışından bahsetmiyoruz. İhraç ettiğimiz ürünlerin teknoloji kalitesini de geliştirdik. Son 21 yılda yıllık ortalama yüzde 5.4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11. sıraya yükseldik. Eğitim, sağlık, dijitalleşme alanında yaptığımız dev yatırımlarla altyapı eksikliğini tamamladık. 2002'de 5600 uluslaralarası şirket faaliyet gösteriyordu. Bugün ise 86 bin uluslararası şirkete ev sahipliyi yapıyor.

ENFLASYONUN KONTROL ALTINA ALINDIĞI DÖNEME GİRMİŞ BULUNUYORUZ

Enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi programın öne çıkarılan başlıkları arasındadır. Dijital dönüşüm, yeşil ekonomi konularına ağırlık veriyoruz. 6 Şubat depremlerinin maliyemize getirdiği ilave yüke rağmen mali disiplinden taviz vermiyoruz. Son dönemde açıklanan büyüme, dış ticaret, enflasyon verileri bu ddurumu ortaya koyuyor. Enflasyonun kontrol altına alındığı döneme girmiş bulunuyoruz. Yatırımcıların önünü daha da açmayı planlıyoruz.

1 EKİM'DE YASAMA YILIMIZ BAŞLAYACAK

29 Temmuz'da kamuoyu ile paylaştığımız bu stratejiyi, nitelikli yatırımları ülkemize katarak yol haritası oluşturduk. Yüksek teknolojiye dayalı, kaliteli istihdam sağlayacağız. 1 Ekim itibarıyla yeni yasama yılımız başlayacak. Meclisimizin açılmasıyla birlikte iklim kanunu gündeme gelecek. Yeşil dönüşümü hızlandıracağız. Karbonayak izini azaltan her türlü gelişimi takip edeceğiz. 

MUHALEFETİN SEÇİM TARTIŞMALARINI HAVANDA SU DÖVMEK OLARAK GÖRÜYORUZ

Tüm planlarımızı 2028'e göre yapıyoruz. 14-28 Mayıs seçimlerinde verdiği yetkiyi en güzel, en verimli şekilde kullanma çabasındayız. Muhalefetin seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Seçimsiz 3.5 yıl vardır. Bunun dışındakiler fuzuli eylemlerdir.