Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta diplomasi trafiği

BM 79. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 79. Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York Kenti’nde yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde ülke liderlerini ağırladı. Görüşmeler basına kapalı gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÜRKEVİ’NDE LÜBNAN BAŞBAKANI’NI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi’nde Lübnan Başbakanı Necib Mikati'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüşmesinde, Türkiye'nin İsrail tarafından hedef alınan Lübnan'ın yanında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüşmesinde, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak bir çözümü acilen hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SUDAN EGEMENLİK KONSEYİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeleri kapsamında Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Sudan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, IRAK BAŞBAKANINI AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yle görüşmesinde Kalkınma Yolu Projesi’nin önemine işaret ederek, bu noktada terörle mücadelede işbirliğine vurgu yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GİNE CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeleri kapsamında, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo ile bir araya geldi.