İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Depreme hazırlık Türkiye için beka meselesidir. Milletimizin bir daha benzer acılar yaşamaması adına devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik.Kocaelili ve Gölcüklü kardeşlerim bizi mahcup etmedi. Bugüne kadar dualarınızla desteğinizle hep yanımızda oldunuz. Kocaeli'yi geliştirmek için yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz.

"HALİÇ'i TEMİZLEDİĞİMİZ GİBİ İZMİT KÖRFEZİ'Nİ PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ"

Bugün de Kocaeli'ye elimiz boş gelmedik. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Tüm Kocaeli halkına hayırlı olsun. İzmit körfezini temizliyoruz. Mavi suları tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak.

"ÇEVRE TALANIYLA İLGİLİ TEK BİR CÜMLE ETMİYORLAR"

Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye sokakları yakıp yıkanların durumunu görüyorsunuz. İstanbul'da yaşanan çevre talanıyla ilgili tek bir cümle bile kurmuyorlar. Mangalda kül bırakmayan çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok. Ya kafalarını kuma gömdüler ya da havaya bakıp ıslık çalıyorlar. İzmir Körfezi'ne ses çıkarmıyorlar. Gölcük Devlet Hastanesi'ni halkımızın emrine bugün sunuyoruz.