Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Paşinyan’a hediye: Dostluk tesis edilmeli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu dolayısıyla geldiği ABD’nin New York şehrindeki diplomatik temasları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı basına kapalı olarak kabul etti; öte yandan görüşmede Erdoğan, Paşinyan’a kendi yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitabını hediye etti.

Abone Ol

Birleşmiş Milletler’in 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin Washington kentine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkevi’ndeki diplomatik görüşmeleri sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı basına kapalı olarak kabul etti.

“ANKARA-ERİVAN DOSTLUĞU TESİS EDİLMELİ”

Yetkililer, görüşmede Ankara ile Erivan arasındaki normalleşme ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış sürecinin ele alındığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasını ve yeni dönemde iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini, bunun için gayretlerin devam ettiğini ifade etti.

ERDOĞAN’DAN PAŞİNYAN’A HEDİYE

Bunun yanısıra Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında önkoşulsuz normalleşme yolunda iki ülke arasındaki görüşmelerde önemli bir ilerleme olduğunu belirterek diyalog sürecinin devam etmesini istediğini belirtti. Görüşmenin sonunda Erdoğan, Paşinyan’a kendi kaleme aldığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitabını hediye etti.