Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD programı belli oldu

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye ulaştı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine ulaştı. Özel uçak "CAN" ile TSİ 23.57’de John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal karşıladı.

BAKANLAR EŞLİK ETTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve bazı yetkililer de ABD'ye gitti. 

Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında BM 79. Genel Kuruluna katılacak ve bazı temaslarda bulunacak. 

İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ziyareti kapsamında iş dünyası temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. New York'taki toplantıya dünyanın en büyük şirketlerinin üst düzey yöneticileri katılacak. Türkiye’ye yatırım imkanları ve karşılıklı ticaretin artırılması ele alınacak. Son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinde elde edilen olumlu ivmeyle birlikte, 100 milyar dolarlık ortak ticaret hacmi hedefi gündemde olacak.