8 ve 5 yaşlarındaki çocuklarının dayıları tarafından istismar edildiğini iddia eden baba Fikri Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, halen dayısıyla aynı evde yaşayan çocuğunun koruma altına alınmasını istedi.

DAYISIYLA AYNI EVDE KALIYOR

Avukatıyla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne gelen baba Çelik, basın açıklaması yaptı. İstismar edildiğini iddia ettiği 5 yaşındaki kızının halen dayısının da olduğu evde, Elazığ'da yaşadığını söyleyen Çelik, yaptığı şikayete rağmen Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün koruma tedbiri aldırmadığını, sadece danışmanlık tedbiri verildiğini belirtti. Baba Çelik, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada kızının şu an bunu yapan dayı ile aynı evde kaldığını iddia etti.

NARİN'İN HABERİNDEN SONRA ENDİŞESİ ARTTI

Diyarbakır’da 13 gün önce kayıplara karışan Narin’in haberinden sonra daha da tedirgin olduğunu söyleyen Çelik, bu olaydan sonra eşiyle karşılıklı olarak boşanma davası açtıklarını söyledi.

Mağdur babanın Avukatı Sevgi Seçkin, gerekli tedbirlerin alınması, barınma ve koruma tedbirinin alınması için talepte bulunduklarını söyledi.

BAKANLIĞA DİLEKÇE SUNULDU

Açıklamanın ardından Bakanlığa kız çocuğunun koruma altına alınması için bir kez daha başvuruda bulunan baba Fikri Çelik, Ankara Batı Adliyesi Çocuk Mahkemesi'ne de ivedilikle koruma tedbirinin alınması için dilekçe sundu. Mağdur çocuğun Çocuk İzlem Merkezi’nde alınan ifadesinde, dayısının kendisini cinsel temasa zorladığını, aynı şeyleri kız kardeşine de yaptırdığını söylediği öğrenilmişti. Savcılığa yapılan başvurunun ardından ifadesi alınan dayı R.Ö. ile ilgili soruşturma sürüyor.