Gündem

Dedesini, dedesinin sevgilisini ve arkadaşını balta ile katletmişti: Cani torunun ifadesi kan dondurdu!

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde dedesi78 yaşındaki Mustafa Macar ile birlikte yaşadığı 70 Cavidan Aydın ve 17 yaşındaki Ufuk Can Us’u katleden 16 yaşındaki M.K ve olay esnasında yanında olan arkadaşı 17 yaşındaki A.E tutuklandı. Sorguda suçunu itiraf eden ve dedesiyle anlaşamadığı söyleyen M.K arkadaşı olan Ufuk Can Us’u ise çıkan arbedede yanlışlıkla vurduğunu öne sürdü.

Abone Ol

Bursa’nın Orhaneli ilçesi dedesi Mustafa Macar ile birlikte yaşadığı Cavidan Aydın ve Ufuk Can Us'u öldüren M.K'yi ile olay anında yanında olan arkadaşı A.E tutuklandı. Sorgusunda suçunu itiraf eden ve dedesiyle anlaşamadığını söyleyen MK, arkadaşı Ufuk Can Us'u ise ortaya arbedede yanlışlıkla vurduğunu iddia etti.

ARKADAŞINI YANLIŞLIKLA VURMUŞ

Olay, 11 Ekim'de Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi Karandere mevkisinde meydana geldi. M.K iddiaya göre Ufuk Can Us ve bir arkadaşıyla birlikte mahalledeki evlerinde alkol aldı. Yine iddiaya göre M.K, Ufuk Can Us'u, ziynet eşyalarını çalmak üzere, mahalleye 3 kilometre mesafede yaşayan dedesi Mustafa Macar'ın yayla evine gönderildi. M.K, bir süre sonra yanındaki ortağıyla birlikte kendisi de eve gitti. Evdeki 3 bileziği isteyen arkadaşlar ile dede Macar ve birlikte yaşadığı Cavidan Aydın arasında çıkan tartışma, arbedeye dönüştü. M.K'nin av alanıyla ateş açtığı, dedesi Mustafa Macar'ın ise kendisini baltayla savunmaya kattığı belirtildi. Çıkan arbedede Mustafa Macar, Cavidan Aydın ve Ufuk Can Us vurularak hayatlarını kaybetti. 2 şüpheli kaçarken, olayın, aileden haber alamayan yakınlarının, akşam gitmesiyle ortaya çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Hayvancılıkla uğraştıkları öğrenilen Mustafa Macar ile Cavidan Aydın'ın cansız bedeni evde, Ufuk Can Us'un cesedi ise evin deposunda tutuldu. Evde inceleme yapan ekiplerin mahalleye giriş ve çıkışları kapatıldı. MK ve arkadaşı AE, 1 saat sonra jandarma ekipleri tarafından Göynükbelen Mahallesi'ndeki evlerinde suç aletleriyle birlikte yakalanarak ele geçirildi.

CENAZELERİN ÜZERİNDE SVAP İCELEMESİ YAPILDI

Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazeler üzerinde svap ve parmak izi incelemesi yapıldı. Mustafa Macar Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi'nde verilirken, Macar'ın birlikte yaşadığı Cavidan Aydın'ın cenazesi ise verilmek üzere, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine gönderildi. Ailesiyle birlikte Bursa'da yaşadı ve 11 Ekim günü evden ayrıldıktan sonra kendisinin haber alınamadığı öğrenilen Ufuk Can Us'un cenazesi ise Mustafakemalpaşa ilçesi kırsal Yumurcaklı Mahallesi'nde defnedildi.

GAZA GELİP DEDESİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, MK ve AE'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. 2 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. MK'nin sorgusunda cinayetin itirafçısı olduğu ortaya çıktı. Dedesiyle anlaşamadığını ve insanları sevmediklerini söyleyen MK'nin ifadesinde, “Arkadaşlarımla birlikte alkol alırken konu dedemden açıldı. Onu hiç sevmediğimi söyledim. Konuşma sırasında anında gaza gelip, dedemin eve gitmek istiyordum. Bana kapıyı açamayacağı için önden Ufuk'u gönderdim. Ben de oradaki diğer arkadaşımla birlikte Ufuk'un arkasından eve gittim. Ufuk kapıyı çalınca dedem açtı. Arkasından elindeki tüfekle ben içerim. Beni gelenler, evdeki baltayı eline aldı. Ben ateş açıldığında arbede çıktı. Dedemi ve birlikte yaşadığı kadının öldürdüğü. Arbede sırasında Ufuk'u kazara vurdum” denildi.