Malatya Kale merkezli depremin büyüklüğünü AFAD 5.9 olarak açıkladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, "Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" uyarısı yapıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakan Kurum ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz da açıklamalarda bulundu. 

ALTUN SORUMLU YAYINCILIĞA DAVET ETTİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:  Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Şu ana kadar deprem sebepli herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiş olup, ilgili birimlerimizin her biri kendi alanlarında tarama faaliyetlerini sürdürmektedir.  Depremle ilgili özellikle medya kuruluşlarımızın sansasyon ve dezenformasyondan uzak, sorumlu yayıncılık bilinciyle hareket etmelerini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

BAKAN KURUM: İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:  Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir.  Gelişmeleri takip ediyoruz.

YILMAZ: RABBİM ÜLKEMİZİ AFETLERDEN KORUSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Malatya Kale’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımız; saha tarama faaliyetlerine başlamış, gelen ihbarları ve gelişmeleri yakından takip etmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

KURTULMUŞ: KURUMLARIMIZ GÖREVLERİ BAŞINDA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Malatya'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları görevleri başında, halkımızın yanındadır. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" ifadelerine yer verdi.