Yaren Eryılmaz / Ekol Haber

Büşra Meral Laleci, 6 Şubat'ta Hatay Antakya'da eşi Ozan Laleci'nin kollarında hayatını kaybetti. Büşra Meral Laleci'yi komşuları teşhis etti ve depremin 4'üncü gününde cenazesi bir ambulansla enkazdan çıkarıldı. Daha sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Ozan Laleci, hastaneden çıkınca kimliksiz mezarlıkların açılması için eşinin anne ve babasından DNA örneği vermesini talep etti. Günler sonra DNA örnekleri verildi ama eşleşme sağlanamadı. Genç adam, eşinin aslında evlatlık olduğunu tesadüfen savcıdan öğrendi.

Eşinin kayıp mezarını ve tesadüfen öğrendiği kayıp hikayesini öğrenen Laleci, ekolhaber.com.tr'ye konuştu...

Meral Laleci2

TEK KANIT OLAN SAÇLAR KAYBOLDU

Ozan Laleci, DNA eşleşmesi için eşinin arabaya dökülen saçlarını toplayıp savcılığa teslim etti. Savcılık saçların ona ait olup olmadığı net olmadığı için başka bir örnek daha talep etti. Ailesinin enkazından Büşra Meral Laleci'nin çocukluk saçları bulundu ve teslim edildi ancak bu kez saçlar, savcılıkta kayboldu.

Ozan Laleci şimdi eşinin cenazesini bulabilmek için Büşra Meral Laleci'nin öz ailesini arıyor. Çaresiz eş onlardan DNA örneği almayı umut ediyor.

EŞİNİN VASİYETİYLE İZMİR'E TAŞINDI

Sadece eşinin mezarının bulunmasını istediğini dile getiren Laleci, eşinin annesinin ve babasının baskılara dayanamayıp DNA örneği verdiklerini dile getirip "Arabadaki saç örneklerini koli bandıyla topladık ve koli bandına yapışmış saç örneklerini Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladık. Bunlar Trabzon'da işlendi ve herhangi bir DNA eşleşmesi çıkmadı" dedi. Eşinin 1993 yılında göbek bağı üzerindeyken İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın camisine bırakıldığını dile getiren Laleci, "Herhangi bir çocuk esirgeme kurumuna başvuru kaydı yapılmadan çıkarıldığını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Eşinin hayalinin İzmir'e taşınmak olduğunu ve vasiyet ettiği gibi kendisinin de İzmir'e taşındığını sözlerine ekleyen Laleci, "Meral, henüz sayıklamaya başlamadan önce şöyle bir cümle kullandı; 'Seni bu saatten sonra toparlasa toparlasa İzmir toparlar. Senin yerinde olsam İzmir'de yaşarım' dedi. 'Ben senin gökyüzünde bir kuzey ışığı olacağım. Her istediğinde göremeyeceksin ama görmek için çabalayacaksın' diye bir cümle kurdu. Bunu hiç unutmuyorum. Umarım bulunur diye umut etmekten başka hiçbir şey yapamıyorum" ifadelerini kaydetti.

Whatsapp Image 2024 08 21 At 19.45.21

"BU HAYATTAKİ MÜCADELESİNE 6 GÜNLÜKKEN BAŞLADI"

Laleci sözleriyle yürekleri dağladı: “Eşim Meral, yaşadığı topluma yaşadığı çevreye sokaktaki hayvanlara  ve doğaya karşı duyarlı ve bilinçli biriydi. Ülkesine hizmet etmeyi seven ve çevresindeki insanlar için hiçbir kötülük barındırmayan saf ve iyi niyetli biriydi. Bu hayattaki mücadelesine henüz 6 günlükken başlamış olan eşim Meral’in yaşamış olduğu tüm bu elim olaylardan sonra, en azından bir mezarı olması gerektiğini ve bunun için çabalamam gerektiğini kendimde haklı bir sebep olarak görüyorum ve eşimi çok seviyorum. Enkaz altında tam 4 saat konuştuk. Eşim, hayata tutunmaya devam etmem için bana birçok söz verdirtti.”

Meral Laleci11

Meral Laleci3