Eğitim

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024: DGS tercihleri bitti mi?

DGS tercih sonuçları heyecanla bekleniyor. İki yıllık önlisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenlerin katıldığı DGS sınavının sonuçları 10 Eylül’de açıklanmış DGS tercihleri ise 18 Eylül itibariyle başlamıştı. Tarihler 24 Eylül’ü gösterirken pek çok aday “DGS tercihleri bitti mi?” ve “2024 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? araştırmaları hız kazandı…

Abone Ol

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla binlerce aday yeni akademik yılda üniversite 3. Sınıfa başlayacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile DGS sonuçlarını öğrenen adaylar 18 Eylül’de DGS tercihlerini yapmaya başladı. Eylül ayının son haftası yaşanırken, 2024 DGS tercih sonuçları için geri sayım başladı…

DGS TERCİHLERİ BİTTİ Mİ?

ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre 18 Eylül’de başlayan 2024 DGS tercihleri 24 Eylül 2024 Salı günü saat 23:59’da sona erecek.

2024 DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Ancak akademik yılın birçok üniversitede başlaması nedeniyle DGS tercih sonuçlarının da kısa zaman içinde başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça haberimizde yer alacaktır.

DGS TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar DGS tercih kılavuzu eşliğinde tercihlerini yapabilecek.

DGS TERCİH EKRANI İÇİN BURAYI TIKLAYIN