Eğitim

DGS ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 2024: DGS üniversite kayıtları e-kayıt oluyor mu?

DGS üniversite kayıt tarihleri belli oldu. 2024 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercihlerini yapmıştı. 27 Eylül’de DGS tercih sonuçları açıklanırken, adayları şimdi DGS üniversite kayıt telaşı sardı. ÖSYM’den yapılan açıklama ile DGS üniversite kayıtları ile ilgili detaylar da belli oldu…

Abone Ol

DGS üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla 2 yıllık önlisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenler için 3. sınıf eğitimleri de başlamış olacak. ÖSYM’den yapılan açıklama ile tercih sonuçlarını öğrenen adaylar şimdi DGS üniversite kayıt tarihlerini araştırıyor. İşte DGS üniversite kayıtları hakkında bilinmesi gerekenler…

2024 DGS ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile DGS kayıt tarihleri belli oldu. Buna göre DGS tercihlerine göre bir üniversiteye yerleşen adaylar kayıtlarını 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI E-KAYIT OLUYOR MU?

DGS üniversite kayıtları da normal üniversite kayıtları gibi e-kayıt şeklinde de yapılabiliyor. Bunun için adaylar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak e-kayıt yapacak üniversite öğrencilerinin işlemlerini daha önce de belirtilen 2-7 Ekim tarihleri arasında yapmaya dikkat etmesi gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri konusunda da dikkatli olması tavsiye ediliyor.