Teknoloji

Dijital dünyada güvende kalmak: Siber saldırı tehditlerine karşı basit ama etkili yöntemler

Günümüzde hayatımızın her anında tehlike unsuru sayılabilecek olan siber suçlar, en büyük korkumuz olma özelliğini taşıyor. Peki olası bir siber saldırıdan korunma yöntemleri neler? İşte detaylar...

Abone Ol

Gelişen teknoloji sayesinde korkularımız bile değişti. Bir zamanlar en büyük korkularımız, hastalık, kaza ya da hırsızlıkken artık en çok siber suç mağduru olmaktan ve kimlik bilgilerimizin dijital dünyada çalınmasından korkuyoruz.

DİJİTAL TEHLİKE EN BÜYÜK KORKUMUZ

ABD Merkezli Benenson Strateji Grubu'nun 700 yetişkin ile yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 76’sı kimlik hırsızlığına uğramaktan ve siber suç mağduru olmaktan korkuyor. Bu oranı yüzde 74 ile ciddi bir hastalığa yakalanma korkusu takip ederken; trafik kazası geçirmek yüzde 64, eve hırsız girmesi ise yüzde 56 ilet takip ediyor.

Alışverişlerde, bankacılık işlemlerinde ve hayatımızın birçok alanında dijital dünya ile verilerimizi paylaşıyoruz. Bunun beraberinde gelen siber suç mağduru olma tehlikesi, milyonlarca kişinin korkulu rüyası olmuş durumda.

Ekol Haber (@ekolhaber)'in paylaştığı bir gönderi

SİBER SALDIRI TEHDİDİNDEN KORUNMA YOLLARI

Ancak, bu dijital tehlikeden korunmanın basit ama etkili yolları bulunuyor. Kişisel verilerinizi dikkatli yönetmek, güvenlik yazılımlarını aktif kullanmak bu tehditten korunmanıza yardımcı olacak adımların başında geliyor.