Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün katıldı. Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

Dilan Polat1-1

"AİLEMİZ PARAMPARÇA OLDU"

Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli, hakim karşısına çıktı.  İddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini kaydeden sanık Engin Polat, “Tanık anlatımlarını doğrulayan somut delil çıkmadı. Çünkü yalan ve iftiranın delili olmaz. 10 aydır yalan ve iftiradan dolayı ailemden ayrıyım. İtibarımız ve hayatlarımız paramparça oldu" dedi. 

66D97445497C7580Eecad1A1

ANADOLU ADLİYESİ'NDE 2'NCİ GÜN

Anadolu Adliyesi'nin önünde davanın 2'nci gününde detayları aktaran Dilek Yaman Demir şu ifadeleri kullandı "Dilan- Engin Polat çifti için 40'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Dün başladı duruşma. Bugün de devam edecek. Dün sadece sanıkların ifadeleri ve savunmaları alındı. 28 şüpheliden 19'u ifade verdi. Bugün de alınmaya devam edilecek"  

Mahkeme öncesi Dilan Polat'ın evinden yeni paylaşım! Bu sefer bembeyaz giymiş Mahkeme öncesi Dilan Polat'ın evinden yeni paylaşım! Bu sefer bembeyaz giymiş

Whatsapp Image 2024 09 05 At 10.21.38

DİLAN POLAT BUGÜN DE DUA İSTEDİ 

Dün duruşmanın ilk gününde takipçilerinden Fetih Suresi'ni okumalarını isteyen Polat, tekrar dua istedi. Enercii isimli Instagram kanalında bugün de paylaşımda bulunan Dilan Polat "Günaydın birer Fetih okur musunuz? Bugün ve yarın" dedi. 

ENGİN POLAT'A ÖPÜCÜKLER YAĞDIRDI 

Duruşmada ilk ifadeyi veren Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz oldu. Ekol TV muhabiri  Dilek Yaman Demir davadaki son gelişmeleri aktararak şu ifadeleri kullandı "Dilan Polat'ın avukatı Dilan Polat ile ilgili kesin bir delil ve bir rapor olmadığını, bu yüzden Dilan Polat'ın tahliye edilmesi gerektiğini savundu. Engin ve Sezgin Polat'ın avukatı da benzer şekilde ifadelerde bulundu. Baba ve oğlunun avukatı MASAK raporunda hiç delil olmadığını bildirerek tahliyelerini istedi. Dilan Polat ise dünün aksine bugün beyazlar içerisindeydi. Kardeşi Sıla Doğu da de bembeyaz giymişti. Engin Polat ve babası Sezgin Polat SEGBİS ile bağlandı. Dilan Polat Engin'i görünce hareketler yapmaya başladı. Ara verileceği esnada bilgisayarın  yanına giderek kocasına öpücükler yolladı. Ardından savunmalar yine devam etti. Duruşmanın bugün bitmesini bekliyoruz. İfadesi alınmayan sanık kalmadı. 

AVUKATLARI MALLARI GERİ İSTEDİ 

Avukatlarından biri malların geri iadesini istedi. Şirket dökümlerini, banka kayıt ve hareketlerini istedi. Banka kayıtlarında gözaltına alındıktan önce ve sonrasındaki farkın giderilmesini istedi. El konulan hesapların kendilerine geri iade edilmesini istedi. Artık normal yaşantısına dönmek istiyor Dilan ve Engin Polat eski hayatına geri dönmek istiyor. 

Polatlar hâkim karşısında! Duruşmanın seyrini değiştirecek ifade: Gözaltından 2 gün önce uyardılar Polatlar hâkim karşısında! Duruşmanın seyrini değiştirecek ifade: Gözaltından 2 gün önce uyardılar