Teknoloji

Discord açılacak mı, son durum nedir? Discord ne zaman açılacak?

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması Discord; geçtiğimiz günlerde, platformdaki küçük çocuklara şantaj yapıldığı iddiasıyla gündem olmuş ve Türkiye'de erişime kapatılmıştı. İşte, Discord'un açılmasıyla ilgili son durum...

Abone Ol

Discord'un akıbeti gündemdeki yerini koruyor. Erişime kapatılması sonrası ne zaman açılacağı oldukça merak konusu olan Discord'un son durumuna dair bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.

DISCORD NEDEN KAPATILDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a erişim engellenmesi kararı verildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord isimli sosyal medya platformunda 5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti.

DISCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'de de ciddi bir kullanıcısı olan Discord'un ne zaman açılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Konuya ilişkin resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

BAKAN URALOĞLU: "ACAYİP BİR MEMNUNİYET VAR"

Öte yandan Bakan Uraloğlu, gündemdeki yerini koruyan Discord'un kapanmasıyla ilgili olarak, "Burada Discord’u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Bir hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet olmayacaktı. Burada bizlerle olan bilgi paylaşımı oldukça kıymetli. Bize gelen şikayetler üzerine biz gerekeni yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.