Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in vahşice katledilmesinin üzüntüsü henüz Türkiye’nin üzerindeyken şimdi de küçük kız çocuğunun Discord üzerinden tehdit ve şantaj edildiğine dair ortaya çıkan video büyük tepki topladı. Olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği kaydedildi, diğer yandan halktan pek çok kişi Discord uygulaması hakkında araştırma yapmaya başladı…

Discord Nedir D

DİSCORD NEDİR, NE İŞE YARAR?

Discord sesli, görüntülü ve yazılı sohbet özelliği sunan ücretsiz bir uygulamadır. Hem bilgisayar hem de telefonlarda kullanılabilen Discord uygulaması birçok kişiye aynı ses kanalı üzerinden ulaşma imkanı sunarken en çok e-spor ve bilgisayar oyunu oynayanlar tarafından tercih ediliyor.

Discord Nedir C

DİSCORD UYGULAMASINI KİMLER KULLANIYOR?

Discor uygulamasını herkes kullanabiliyor. Ancak başta da söylendiği gibi en çok bilgisayar oyunu oynayanlar tercih ediyor.

Diğer yandan home office şeklinde çalışan pek çok şirket gün içindeki iletişimini yine Discord uygulaması ile gerçekleştiriyor.

Öğretmenler ve öğrenciler de Discord’u aktif kullanan gruplar arasında yer alıyor. Ders anlatmak, ödev paylaşmak ve grup çalışması yapmak isteyenler de Discord uygulamasını tercih edebiliyor.

Discord, oyun, eğitim ve iş gibi amaçların dışında sadece sosyal bir topluluk içinde olmak ve sohbet etmek için de kullanılabiliyor.