Kadınlara yönelik şiddet yanlısı ‘İncel’ olarak bilinen grubun Amerikan menşeili uygulama üzerinden örgütlendikleri anlaşıldı. Bunun üzerine sosyal medyada konu hakkında birçok araştırma yapılırken, bir araya geldik uygulama Discord kapatıldı mı? En iyi Discord benzeri uygulamalar nelerdir? diye merak edildi.

DİSCORD KAPATILDI MI?

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan DiscorD uygulamasında son zamanlarda kullanım dışında çalışmalar yapıldığı anlaşılması üzerine Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), Discord uygulamasına erişim engeli getirdi. İş ve anlık mesajlaşma aracı olarak kullananlar ise discord benzeri uygulamaları bulmak için araştırıyor. Peki, Discord benzeri uygulamalar var mı? Var ise, en iyi DiscorD benzeri uygulama hangisi?

EN İYİ DİSCORD BENZERİ UYGULAMALAR NELERDİR?

Türkiye’de Discord uygulaması Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından kapatılması üzerine benzer uygulamalar araştırılıyor. İşte en iyi Discord benzeri uygulamalar;

1-     Skype

2-     Teamspeak

3-     Telegram

4-     Slack

5-     Microsoft Team

6-     Element

Skype 8934

SKYPE

Microsoft'un sohbet etme uygulamasından biri olan Skype, milyonlarca kişiye ve işletmeye ücretsiz video ve sesli sohbet etme imkanı sunuyor. Teknoloji firmasının sunduğu altyapı imkanıyla birlikte dosya paylaşma ve grup çağrıları konusunda ön plana çıkıyor.  Skype, bilgisayar, telefon veya tabletlerde ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Paralı versiyonunu tercih eden kullanıcılar için ekstra özellikler sunan popüler uygulama SMS veya telefonla arama hizmetleri de sunuyor. 

Ts Share Image2

DİSCORD BENZERİ UYGULAMA TEAMSPEAK 3

TeamSpeak 3, özellikle online oyunseverler arasında popüler olan bir sesli iletişim programlarından biri olarak kullanılır. Oyunculara takım içerisinde anlık olarak konuşma imkanı sağlayan Teamspeak, toplu sohbetlerde sabit ses ileterek kullanıcılara herhangi bir zorluk çıkartmaz. Düşük gecikme süresi ve yüksek ses kalitesi ile birlikte yıllardır ilk tercihlerden birisi olmaktadır.

Telegram

TELEGRAM

Telegram, birebir sohbetler, grup mesajlaşmaları ve geniş katılımlı kanallar aracılığıyla iletişim sağlayan bir mesajlaşma servisleri arasında yer alıyor. Bulut tabanlı altyapısıyla, kullanıcılar arasındaki mesaj ve medya transferlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştiren Telegram, uçtan uca şifreleme, kendini imha eden mesajlar ve bot entegrasyonu gibi gelişmiş özellikler sunuyor.

Slack Logo Slide

SLACK

Discord ile aynı mantıkta çalışan ve ilk rakipleri arasında yer alan Slack, anlık mesajlaşma özelliği ile birlikte sıklıkla kullanıcıların tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor.  Anlık mesajlaşma özelliğinin yanında sesli ve görüntülü görüşme, dosya paylaşımı ve çeşitli uygulamalar ile koordineli bir şekilde çalışma fırsatı sunuyor.  Slack uygulamasını Discord'dan ayıran en önemli özellik ise desteklediği diğer entegrasyonların olmasıdır. Trello, Dropbox, Google Drive, GitHub ve Box uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışan uygulama, yazılımcılar ve tasarımcılar için en çok tercih edilen uygulama olarak yer alıyor. 

Microsoft Teams Kullanici Sayisi

MİCROSOFT TEAMS

Genellikle profesyonel kuruluşlara ve işletmelere yönelik kullanımı olan Microsoft Teams, Skype ile aynı mantık üzerinden sistemi çalışmaktadır. Gerçek zamanlı iletişim, toplantı, dosya ve ekran paylaşımı imkanı sağlayan Microsoft Teams firmalar ve kişisel kullanım amacıyla daha çok tercih ediliyor.

Element

ELEMENT

Element, Matrix protokolüne dayalı ve merkezi olmayan bir iletişim platformudur. Hem bireyler hem de gruplar için güvenli ve gizlilik sunar. Uygulama, Whatsapp gibi uçtan uca şifreleme sunarak mesajlaşmaların gizliliğini sağlar.