Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de Filistin halkına soykırım uygulayan İsrail'in şimdide Batı Şeria'yı hedef almasına tepki gösterdi. 

'SOYKIRIMCI POLİTİKALAR ULUSLARARASI GÜVENLİĞE TEHDİT'

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanı'nın Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz" ifadesine yer verildi. Açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik "soykırımcı politikalarının" uluslararası güvenliğe yönelik başlıca tehdit olduğu kaydedildi.

Batı Şeria 3

'ZORLAYICI TEDBİRLERİN ALINMASI ŞARTTIR'

"İsrail'in, (Filistin halkına karşı) uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır" denilen açıklamada, İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen 'bir avuç' ülkenin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı tutumlarından bir an önce vazgeçmesi gerektiği vurgulandı.

Batı Şeria 2

İSRAİL'İN SALDIRISINDA 9 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerinde başlattığı 'geniş çaplı' saldırılarda 9 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail güçlerine ait buldozerler bölgedeki ulaşım, su altyapısı ve Filistinlilere ait evleri tahrip etmeyi sürdürüyor. Tulkerim kentinde yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'na saldırı düzenleyen İsrail güçleri, bölgeye girmek isteyen sağlık ekiplerinin girmesine izin vermedi.