Yaşam

DİSK otelinde genç kadına cinsel taciz: Balkon demirinden tırmanıp kabusu yaşattı

DİSK üyesi olan ve eğitim için seminere giden genç kadın kabusu yaşadı. İki çocuk babası olan iş arkadaşı tarafından kaldığı otelde tacize uğrayan genç kadın, şikayeti sonrası sendika tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Abone Ol

DİSK üyesi olan genç kadın B.K, eğitim için seminere gitti. Seminerden sonra dinlenmek üzere DİSK otelindeki odasına çekilen B.K, iş arkadaşı 2 çocuk babası B.O'nun balkon demirlerinden tırmanarak kendisine taciz girişiminde bulunduğunu iddia etti.

DİSK OTELİNDE KABUSU YAŞADI

Yeni Asır'ın haberine göre kan donduran olay geçtiğimiz günlerde Balıkesir'de yaşandı. Urla Belediyesi'nde muhasebe servisinde görevli ve DİSK işyeri temsilcisi olan genç kadın B.K., aynı belediyede Fen İşleri'nde görev yapan ve birlikte eğitime gittiği iki çocuk babası B.O'nun tacizine uğradı.

BALKON DEMİRİNDEN TIRMANDI

B.K, eğitim almak için aralarında B.O.'nun da bulunduğu 4 kişi ile birlikte Burhaniye Ören'de bulunan DİSK Dinlenme Tesislerine eğitim semineri için geldi. Seminerin son günü ise mide bulandıran bir taciz skandalı yaşandı.

OTEL GÖREVLİSİ SAYESİNDE KURTULDU

Arkadaşları ile beraber dönüş yapacakları akşam odasında dinlenmeye çıkan B.K., iddiaya göre, odasının balkon demirinden saat 02.00' de tırmanıp içeri giren B.O. tarafından saldırıya uğradı. B.O, B.K'yi öpmek istedi. B.K, bağırışlar üzerine otel görevlisinin odaya gelmesi ile kurtuldu.

"ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEM"

Genç kadın, apar topar döndüğü Urla'da, soluğu avukatı ile birlikte savcılıkta aldı. Genç kadının şikayet etmesinin engellenmek istendiği ileri sürülürken, iddiaya göre taciz mağduru B.K. "Şikayetimden vazgeçmem" dedi.

Öte yandan İzmir'de yapılan bir miting için kente gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun, "Yanındayım" diye konuştuğu ancak bu sözünün sonrasında hiçbir şey yapmadığı ve şikayetine rağmen hala B.O'nun işine devam ettiği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, belediye ve DİSK yönetiminin alacağı tedbir ve önlemler merak konusu oldu.