Terör örgütü ve destekçileri tarafından kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılan Türkiye'nin farklı kentlerinden Diyarbakır'a gelip oturma eylemi yapan annelerin, evlat mücadelesi devam ediyor. Eski HDP il binası önünde 376 ailenin sürdüğü ve 1804 gündür devam eden oturma eylemi 3 Eylül günü 6. yılına giriyor. Her yıl Diyarbakır'da değişik kentlerden gelen annelerinde desteğiyle yapılan oturma eyleminin yıldönümünün bu yıl Ankara'da yapılması kararı alındı.

DEM PARTİ ÖNÜNDE TOPLANACAKLAR

Şu ana kadar 52 kişinin Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'deki kamplardan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmasını sağlayan Diyarbakır Anneleri, DEM Parti Genel Merkezi önünde toplanarak seslerini duyurmayı amaçlıyor.

TÜM ANNELER DAVET EDİLDİ

Evladını başlattığı eylem sayesinde PKK'nın elinden kurtaran annelerden Ayşegül Biçer, SABAH'a yaptığı açıklamada, annelerin evlat mücadelesinin 6'ıncı yılını doldurduğu 3 Eylül'de DEM Parti Genel Merkezi önünde büyük bir eylem yapacaklarını söyledi. Yüreği evlat acısıyla yanan tüm anneleri Ankara DEM Parti önündeki eyleme davete ettiğini kaydeden anne Ayşegül Biçer, "Diyarbakır Anneleri olarak bu yıl farklı bir karar aldık. Her yıl, yıldönümlerimizi Diyarbakır'da yapıyorduk. Ama bu yıl çocuklarımızı bizden alan DEM Parti'nin merkezinde 6'ıncı yıl nedeniyle eylem yapma kararı aldık. Bu haklı direnişimize destek veren tüm vatansever halkımızı ve anneleri eylemimize bekliyoruz" dedi.

"BÜYÜK BİR EYLEM YAPACAĞIZ"

Yaklaşık 9 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu için evlat mücadelesini sürdüren baba Süleyman Aydın ise, "Evlatlarımızı bizden alanlara karşı onların genel merkezinde büyük bir eylem yapacağız" dedi.