Ekol TV’nin sevilen programlarından olan ve Armağan Çağlayan’ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz’in konuğu Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu. Doğu Perinçek programda Armağan Çağlayan’ın siyaset gündemine dair sorularını yanıtladı.

“BİZ TÜRKİYE’NİN PARTİSİYİZ”

Vatan Partisi’nin Cumhur İttifakı’na destek vermesi hakkında Armağan Çağlayan’ın sorusunu yanıtlayan Doğu Perinçek; “Biz PKK’ya FETÖ’ye karşı mücadelede Türkiye’ye destek veriyoruz. 2008’den 2014’e kadar hapishanelerindeydik Türk Silahlı Kuvvetleri ile. O duvarları yıktık. Bizim olduğumuz yer her zaman emek ve vatan cephesi. Biz kendi programımıza bağlıyız. Vatan ve emek için her doğrunun yanındayız. Vatan ve emeğe karşı olan her girişimin de karşısındayız. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Türkiye'nin tek solcu partisiyiz. Emperyalizme karşı olan güçler solda, emperyalizmin yanında olan güçler sağda. Milli-gayri milli durumu daha iyi anlatıyor” ifadelerini kullandı.

“MECLİS’TE OLSAK BİZ DE AYAĞA KALKARDIK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a girdiğinde ayağa kalkmasını yorumlayan Doğu Perinçek, “O, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne olan bir saygı, kişiye karşı olan değil. Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet var, onun başkanı var. Milli devletimizi korumamız lazım. Dünyadaki bütün çarpışmalar da emperyalizmin milli devleti dağıtması, ekonomisini tasfiye etmesi, milli devletin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü zedelemesi cephesinde oluyor. Milli devleti savunmak aynı zamanda belli kavramların, makamların saygınlığını korumakla mümkün. O bakımdan Meclis'te olsak biz de ayağa kalkardık” diye konuştu.