Gündem

DOMUZ ETİ ÇIKAN MARKA KÖFTECİ YUSUF MU? Avukatı açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde birçok markanın ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi. Bakanlık halkı kandıran ve sağlığı ile oynayan markaları kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’nin birçok ilinde şubesi olan bir köfte restoranının ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini dair bilgi paylaşılınca da “Domuz eti çıkan marka Köfteci Yusuf mu?” araştırmaları hız kazandı. Konuyla ilgili açıklama ise Köfteci Yusuf’un avukatından geldi…

Abone Ol

Köfteci Yusuf hem restoran hem de paketli ürün satışıyla biliniyor. Görece uygun fiyatı ile Türkiye’nin pek çok ilinde her gün binlerce kişiye servis yapan Köfteci Yusuf’un adı “Domuz eti” ile anılıyor. Listede adı geçmese de Bakanlığın verdiği bilgiler ışığında pek çok kişinin aklına Köfteci Yusuf geliyor. Konuyla ilgili Köfteci Yusuf’un avukatı açıklama yaptı…

KÖFTECİ YUSUF’UN AVUKATINDAN DOMUZ ETİ AÇIKLAMASI

Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde 2 şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edilen ancak şirketin aldığı mahkeme kararı nedeniyle ismi açıklanamayan firmanın Köfteci Yusuf olduğu" iddialarına ilişkin olarak, konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

DOMUZ ETİ TESPİT EDİLEN MARKA NEDEN LİSTEDE YER ALMADI?

Bugün ürünlerinde sahtecilik yapan markalar Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yapan markalar listesinde yer alıyor. Ancak günlerdir tartışmalara konu olan “Domuz eti çıkan köfteci” markası listede yer almıyor.

Pek çok ünlü isim ve halk ülke genelinde pek çok şubesi bulunan köfteci hakkında tahminlerde bulunurken, markanın neden listede olmadığı da ayrı bir merak konusu oldu.

Bakanlığın bir et firması ile ilgili domuz eti tespitinde bulunduğu, fakat firma konuyu yargıya taşıyınca mahkeme, firma lehine yürütmeyi durdurma kararı aldığı için o firma taklit/tağşiş listesinde yer almadığı belirtiliyor.