Türkiye’nin kompozit sektörü, 10-12 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 6. Uluslararası Kompozit Fuarı “MEET4COMPOSITE” ile dünya devlerini ağırlayacak. Avrupa’nın en büyük ikinci kompozit fuarı olarak konumlanan bu etkinlik, Türkiye’nin sektör liderliğini pekiştirme hedefini yansıtıyor. Fuarın, ulusal ve uluslararası katılımcıları bir araya getirerek iş birliği fırsatları yaratması bekleniyor.

SEKTÖR ÇOK HIZLI BÜYÜYOR

Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çamurdan, Türkiye kompozit sektörünün hızla büyüdüğünü belirterek, "Kompozit sektörü olarak kilogram başına ihracatımız Türkiye ortalamasının 11 katı. Türkiye’nin savunma sanayi ve enerji alanlarındaki başarısının arkasında da güçlü bir kompozit sektörü yer alıyor" dedi. Fuarın, kompozit sektöründeki yeniliklerin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve yapısal güçlendirme gibi önemli konuların ele alınacağı konferanslarla da zenginleştirileceği vurgulandı.

KONUMU ÇOK ÖNEMLİ

ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan ise, fuarın Türkiye ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, İstanbul Kongre Merkezi’nin merkezi konumunun katılımcılar için önemli bir avantaj olduğunu ifade etti.

Soldan Sağa Özgür Sönmez Hamdi Turan Dilek Soydan Ali Çamurdan Tolga Kutluğ Ebru Koç

Kaynak: Can Doker