Dünya

‘Durmayacağız’ diyen İsrail heyeti ABD ile ateşkes girişimini görüştü

İsrail ve ABD heyetleri Lübnan’da ateşkes girişimini görüştü. İsrail Başbakanlık Ofisi bu topların önümüzdeki günlerde devam edeceğini açıkladı.

Abone Ol

Geçtiğimiz gün Netanyahu,  İsrail'in Lübnan'da hedeflerine ulaşana kadar "durmayacağını" söylemişti. İsrail heyeti İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ve ABD heyetleri arasında Lübnan'da ateşkes girişiminin görüşüldüğü ve bu toplantıların önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

ABD’nin Lübnan’daki ateşkes girişimine ilişkin açıklamada bulunan İsrail Başbakanlık Ofisi ateşkes girişimi hakkında çok sayıda yanlış bilgilendirme yapılması nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyulduğunu ifade etti.

“İSRAİL VE ABD’NİN GİRİŞİMİNİN HEDEFLERİ AYNI”

Yaptıkları açıklamada Başbakanlık Ofisi “Hafta başında ABD, diğer uluslararası ve bölgesel ortaklarla birlikte Lübnan'da bir ateşkes önerisi sunma niyetini İsrail ile paylaştı. İsrail, kuzey sınırımızdaki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamayı amaçlayan ABD öncülüğündeki girişimin hedeflerini paylaşıyor. İsrail, ABD’nin bu konudaki çabalarını takdir ediyor, çünkü ABD'nin bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasındaki rolü vazgeçilmezdir” sözlerini kullandı.

İSRAİL BASININDAN ATEŞKES İDDİALARI

Savaşa dair yapılan haberlerde, İsrail’in Lübnan’da geçici ateşkese yakın olduğu iddia edilmişti. İsrail’de yayın yapan Channel 12 ise, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ABD ve Fransa’nın yaptığı 21 günlük ateşkes çağrısının ardından orduya Lübnan’a saldırılarını azaltması talimatını verdiğini öne sürmüştü. İsrail ise söz konusu iddiaları yalanlamıştı.