Süper Lig’de yeni sezona 2’de 2 yaparak başlayan Galatasaray, bu başarıyı Avrupa’da gösteremedi ve Young Boys yenilgisi ile Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Hem para hem de prestij kaybı yaşatan mağlubiyetin ardından Galatasaray’da kazanlar kaynamaya başladı. Galatasaray’da patlak veren krizle ilk istifalar gelirken, Dursun Özbek devreye girdi. Sarı kırmızılı kulüpte yaşanan gelişmelerle Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkındaki ayrıntılar da gündemde daha çok yer almaya başladı…

Dursun Ozbek C

DURSUN ÖZBEK KİMDİR, ASLEN NERELİDİR?

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun Şebinkarahisar’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nin ardından İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özbek, 1974 yılı itibariyle otomotiv sektöründe yer almaya başladı.

NE İŞ YAPIYOR?

Otomotiv sektöründeki yaklaşık 15 yılın ardından 1988 yılından beri turizm sektöründe yer alan Dursun Özbek, Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul ve Ankara'da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya'da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet gösteriyor.

Dursun Ozbek B

DURSUN ÖZBEK’İN SERVETİ NE KADAR?

2022 yılında tekrar Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı’na gelen Dursun Özbek, başarılı ve bilinen bir iş insanı olması sebebiyle Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yer alarak her sene Forbes dergisinde sıralamaya girmeyi başarıyor.

Net bir rakam olmamakla birlikte Dursun Özbek’in servetinin 300 milyon dolar civarında olduğu bilinmektedir.

DURSUN ÖZBEK NE ZAMAN GALATASARAY BAŞKANI OLDU?

Dursun Özbek, 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray'ın 36. Başkanı oldu. 10 Haziran 2015 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı.

20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulunda rakibi Mustafa Cengiz'e yenilen Dursun Özbek, 1361 oy ile seçimi ikinci olarak tamamladı.

11 Haziran 2022'de yapılan olağanüstü seçimde aday olduğunu açıklayan Dursun Özbek, yapılan seçimde rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nu 135 oy farkla geçerek, 2 yıl süreyle yeniden Galatasaray Başkanı seçildi.