Yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi “Vatan Sevgisi, Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu” olarak belirlendi. Dersin amaçları arasında öğrencilerin, vatanseverlik ve bağımsızlığın önemini ve değerini anlamalarını sağlamak gibi konular yer alırken milyonlarca veli de dersin içeriğini merak ediyor. Bu kapsamda EBA giriş sayfası ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın paylaştığı “İlk Ders Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” içeriğini bir araya getirdik…

Okullar B-4

İLK DERS ÇANAKKALE'DEN GAZZE'YE BAĞIMSIZLIK RUHU VE VATAN SEVGİSİ

İLK DERS KONUSU

Konu: Çanakkale ve Gazze

Süre: 40 dakika

Sınıf Düzeyi: İlkokul (7-10 yaş) (Ortaokul 11-14 yaş)

Değerler: Vatanseverlik, kardeşlik, adalet, özgürlük, yardımseverlik

Okullar F-2

Genel Bakış:

Bu ders; öğrencilerin vatan sevgisini, kardeşliği, yardımseverliği, adaleti ve özgürlüğü, Türk ve Filistin halklarının birlikte mücadele ettiği tarihi olaylar üzerinden öğrenmelerini amaçlar. Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Filistin halklarının omuz omuza savaşarak gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık anlatılarak; Gazze’deki direnişle, özgürlük ve vatanlarına olan bağlılıkları vurgulanacaktır. Bu şekilde, iki halkın tarihten gelen güçlü dostluk ve kardeşlik bağları öğrencilerin kalplerine dokunacaktır. Türk Milletinin Millî Mücadele örneği üzerinden vatanına ve bağımsızlığına olan düşkünlüğü ile sömürgeci devletlere karşı gösterdiği mücadele üzerinde durulur. Filistin halkının verdiği insanlık onuru ve bağımsızlık mücadelesine değinilir.

Okullar E-2

Amaçlar:

1. Öğrencilere, vatan sevgisi, bağımsızlık, kardeşlik, yardımseverlik, adalet ve özgürlük gibi değerleri, tarihi örneklerle somutlaştırarak anlatmak.

2. Çanakkale Savaşı’nda Filistin halkının desteğini vurgulamak, iki halkın birlikteliğini, tarihteki dayanışmasını ve bu bağın neden önemli olduğunu açıklamak.

3. Öğrencilerin, vatanseverlik ve dostluk değerinin önemini anlamalarını sağlamak.

İLK DERS ÇANAKKALE'DEN GAZZE'YE BAĞIMSIZLIK RUHU VE VATAN SEVGİSİ PDF İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Okullar C-3

EBA NEDİR?

Eğitim Bilişim Ağı veya kısa adıyla EBA, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağıdır. Bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır ve işletilen EBA Öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç duydukları ders materyallerini çevrimiçi olarak sunar. Eğitime yardımcı olacak içerikler genel ağ üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesinde kategorik şekilde yüklenmektedir. Türkiye'deki tüm öğrenci ve öğretmenlerin çevrimiçi ortamda ders içeriklerine ulaşmasını sağlanır.

EBA 2024 GİRİŞ SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN